Mariënberg krijgt bezoek van DES

Komende zaterdag krijgt Mariënberg bezoek van het Nijverdalse DES. De komende maanden breken er cruciale, spannende maar vooral mooie weken aan op- en rondom de voetbalvelden bij de veertien deelnemende clubs in de 3e klasse D. Van alles kan er nog gebeuren, het enige wat nu reeds voor 100% vaststaat is dat PH uut Almelo glansrijk kampioen gaat worden.

Maar verder…..? Rode lantaarndrager Blauw Wit’66 krijgt een zware dobber om rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar je weet het nooit Een kat in het nauw kan rare bokkensprongen maken, zekers in Holten en omstreken. Voor het overige is het vooral koffiedik kijken. Mariënberg bijvoorbeeld, moet gewoon zorgen dat zij niet na 26 wedstrijden op de plekken 14 (laatste), dertien of 12 staan. Zo simpel is dat, maar in het elftal van trainer Niels van ’t Hoog is een soort van over-mijn-lijk mentaliteit geslopen.

DES heeft ook wel eens hoger gestaan in de 3e klasse. De ploeg van trainer Harry Warmelink staat twee punten onder Mariënberg. Vorige week won het thuis moeizaam met 1-0 van Blauw Wit. Warmelink neemt na 4 seizoenen afscheid van DES. Volgend seizoen is hij hoofdverantwoordelijk bij zondag 2e klasser Zuidwolde. Het duel staat onder leiding van de heer Martijn van Beek en de wedstrijd begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer