Mariënberg op bezoek bij PH

Komende zaterdag speelt Mariënberg in Almelo tegen PH Almelo. Het is niet langer meer de vraag of PH kampioen van de 3e klasse D wordt maar wanneer. Zestien wedstrijden zijn wij ondertussen onderweg in de huidige competitie en PH is de enige ploeg die nog steeds niet verloren heeft. Naast de veertien winstpartijen speelden ze maar twee keer gelijk. In november van het vorige jaar hield Bergentheim PH thuis op 2-2 en een kleine maand terug verraste DES Nijverdal bijna de trotse koploper en hielden ze de geel-zwarten keurig op een 1-1 remise. Vierenzestig goals voor en maar tien tegen. Indrukwekkende cijfers, een doelsaldo van +54. De voorsprong op nummer twee, Bergentheim, bedraagt maar liefst 8 punten.

Vorig jaar, om precies te zijn 20 oktober, kreeg Mariënberg thuis geen poot aan die welbekende trapper. De eerste twintig minuten mochten wij nog een beetje hopen tegen beter weten in. Maar hoop werd uitgestelde teleurstelling. PH won vrij simpel en dik verdiend met 0-3 op het Westerpark. Toch zal elke club die het nog mag opnemen tegen de aanstaande kampioen de resterende 10 wedstrijden het zekers gaan proberen. Namelijk stunten tegen PH Almelo. Een gelijkspel tegen PH zal reeds aanvoelen als een overwinning en misschien een smerige nederlaag als de absolute slagroom op de roodzwarte taart. De wedstrijd in Almelo begint om 15:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer