Mat FC Twente wint wel en pakt 3e periodetitel

Het was niet goed wat FC Twente in Oss tegen TOP Oss liet zien en bij vlagen was de wedstrijd niet om aan te zien, maar de ploeg van Marino Pusic won wel met 0-2 en pakte de derde periodetitel omdat MVV thuis niet langs Almere City kwam (1-1). FC Twente kwam al vroeg op een 0-1 voorsprong door eigen doelpunt van Ashmelash (foto) en liet daarna de thuisclub komen. Aangezien de voorwaartsen van de thuisclub het vizier niet op scherp hadden staan deze avond bleef het lang 0-1.

Vijf minuten voor tijd gooide FC Twente de wedstrijd definitief in het slot toen Xandro Schenk een vrije trap van Aitor binnen kopte. Direct daarna werd de wedstrijd twintig minuten stil gelegd toen de toeschouwers achter het doel van Joëll Drommel, die de 0-2 uitbundig vierde, dreigden het veld op te komen. Na de hervatting werd de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld.

FC Twente blijft koploper met tien punten voorsprong op GA Eagles, dat uit met 0-1 aan de goede kant van de score bleef. Sparta, 0-0 bij FC Eindhoven, staat met elf punten achterstand op de derde plaats, maar heeft wel een periodetitel net als FC Den Bosch dat vierde staat. FC Den Bosch heeft eveneens een achterstand van elf punten op de Tukkers.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer