Meiden Peatminers verliezen nipt topper van Landstede ZAC

Vrijdagavond stond dé topper in de 1e klasse van de U12 competitie op het programma. De meiden van Peatminers, de nummer twee tegen koploper Landstede ZAC. Een heuse thriller waarin de meiden van Peatminers de gedoodverfde kampioen bijna op de knieën kreeg.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. In de eerste twee periodes leek Landstede even een overwicht te hebben. Maar de meiden waren gebrand op een revanche van de vorige wedstrijd. En ze lieten zich niet afschrikken door het fysieke spel van de tegenstander. De teams gaven elkaar geen duimbreed toe. Bij een 14-21 tussenstand werd het maximale verschil bereikt.

De meiden vochten zich terug in de wedstrijd. Landstede, die tot nu toe alle wedstrijden in deze competitie ruim wist te winnen, wist zich even geen raad met deze tegenstand. Het team denderde door en pakte in de vierde periode een voorsprong (40-35).

Na de rust ging het tempo in de wedstrijd nog verder omhoog. Met snelle scores aan beide kanten en de ene na de andere mooie actie werd het een zeer spannende strijd. Het in groten getale aanwezige publiek leefde intens mee en genoot van de show die beide teams weggaven.

Tot halverwege de 7e periode was het stuivertje wisselen. Daarna had Peatminers wat pech in de afronding. Landstede profiteerde en wist een gaatje te slaan. De meiden vochten als leeuwen. Ze kwamen nog terug, maar die eindspurt kwam te laat. In een heroïsche strijd van de twee sterkte teams in de competitie pakte Landstede de overwinning en nam daarmee een voorschot op de titel.

De meiden van Peatminers kunnen trots zijn op dit resultaat. In hun beste wedstrijd van dit seizoen hebben ze karakter en een ongekende vechtlust getoond en daarmee ware reclame gemaakt voor het (meiden)basketbal in de regio.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer