Moeizame zege Dames Losser op Neptunia

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Sneek tegen laagvlieger Neptunia een moeizame, maar zeker verdiende 7-10 overwinning behaald. Losser begon goed aan de wedstrijd en nam halverwege de 1e periode een 2-0 voorsprong. De thuisclub reageerde hier goed op. De Losserse verdediging kreeg hierna geen grip op de Friese midvoor. Zij draaide de stand om in het voordeel van Neptunia naar 3-2. Hierna vielen er om en om een aantal goals en was de stand halverwege de wedstrijd 4-4. In de derde periode nam Neptunia nog één keer een voorsprong. Daarna trokken de ervarene speelsters van Losser de wedstrijd in handen en werd er 3x op rij gescoord zodat de stand na de 3e periode 5-7 was.

In de laatste periode trok Losser dat door en sloeg het definitieve gat. Uiteindelijk werd de eindstand 7-10, waarmee Losser de hard bevochten maar zeker verdiende 3 punten mee naar Losser kon nemen. Coach Rudi Damhuis was zeer te spreken over de man meer situaties. De laatste tijd was het niet goed, maar deze keer kon van de 6 pogingen 4x gescoord worden. Ook over het gevarieerde spel op de midvoorpositie ziet Rudi Damhuis vooruitgang.

Periodestanden: 1-2, 3-2, 1-3 en 2-3. Doelpunten Losser: Theresia Korfage 6, Cindy Marsman 2, Lindy Velthuis 2 en Manon Korfage .

Komende week speelt Losser twee wedstrijden in het eigen Brilmansdennen. Op vrijdagavond wordt de inhaalwedstrijd tegen De Walvisch uit Groningen gespeeld en op zaterdag is Het Ravijn 3 uit Nijverdal op bezoek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer