NEO wint in erg matig duel met 2-1 bij Saasveldia

Nuchter kijkend naar de uitslagen van de achttiende speeldag zou je simpelweg kunnen constateren dat NEO goede zaken deed. Immers, Avanti en Sportlust verloren punten en Saasveldia raakte verder achterop. Maar de vele NEO-fans die in Saasveld waren zullen met lede ogen hebben moeten constateren dat het niveau op het winderige sportpark De Esch erg te wensen overliet. Het was aan een aantal voortreffelijke reddingen van Bob Peterman te danken dat de drie punten mee naar Borne gingen.

Zonder de zieke Jochem Stam en nog geblesseerde Jesse Keur speelden beide teams een matige eerste helft. NEO was voetballend wel wat beter en creëerde ook wat kleine kansen. Zo kon een mooie rush en voorzet van Bjorn Tijhuis nog maar net worden weggewerkt en schoot Ron Spoler in het zijnet, nadat hij sterk was weggedraaid van zijn tegenstander.

Halverwege het eerste bedrijf kwam NEO op voorsprong. Een hoekschop van Mauro Lohuis leverde al bijna een goal op, maar Lohuis bleef goed storen op de afgeslagen bal, veroverde het leer en stelde Robin Oude Kamphuis in staat van dichtbij de 0-1 achter doelman Vervoorn.

Nadat de hard werkende Bas Spenkelink ook nog eens in het zijnet geschoten had waren de volgende kansen voor de equipe van Remco Weusthof. Uiterst simpel balverlies leidde tot een snelle counter die afgesloten werd met een schot in vrije positie. Gelukkig smoorde bal en eindigde in de handen van Bob Peterman. Vlak daarna leidde een mooie hoekschopvariant tot een schot dat rakelings over ging.

Ondanks de voorsprong bij de rust speelde NEO erg matig. De meest simpele inspeelpasses gingen verkeerd en wat veel erger was, op een of andere manier miste de ploeg de drive om het duel tot een goed einde te brengen, iets dat we gelukkig niet vaak hoeven te constateren. Ver van de man verdedigend, matige duelkracht en een paar onnodige en nogal lompe overtredingen die ook nog eens leidden tot drie gele kaarten, waarvan twee voor Mauro Lohuis, die vlak voor tijd iets eerder kon gaan douchen dan de rest.

Na de rust was er nog geen minuut gespeeld toen Saasveldia op gelijke hoogte kwam. De manier waarop leek op de goal van LSV vorige week. Een pass van de zijkant belandde bij Sjors Kenkhuis die tussen een haag van NEO-spelers de verre hoek uit kon zoeken: 1-1.

Nadat Max Brunninkhuis iets later met een fraaie actie Rick ten Tusscher net niet kon bereiken had Saasveldia zomaar op 2-1 kunnen komen. Eerst leverde een vrije trap tot twee keer toe een scrimmage voor het NEO-doel op en twee minuten later zorgden twee prachtige saves van Bob Peterman ervoor dat de 1-1 op het scorebord bleef staan.

De thuisclub was veel feller dan NEO dat bleef volharden in erg passief spel gepaard gaand met erg onzorgvuldig spel. Na aanvallend balverlies ging Sjors Kenkhuis erg op links vandoor, maar zijn schot/voorzet ging gelukkig voorlangs. Na een zeldzaam slippertje van Bjorn Tijhuis kwam een Saasveldia-aanvaller zomaar vogelvrij voor Peterman te staan. Diens gehaaste schot ging gelukkig naast.

Jan Willem van Holland wisselde Rick ten Tusscher en Bjron Tijhuis voor Pascal van Berkum en Twan Weghorst en vooral laatstgenoemde viel sterk in. Nadat Stijn Huls nog eens voorlangs had geschoten op aangeven van Bas Spenkelink kwam NEO toch op voorsprong. Via Twan Weghorst kwam de bal bij Ron Spoler die de bal keurig teruglegde op Max Brunninkhuis: 1-2. Niet verdiend, maar dar maalde niemand om.

In het resterende kwartier kreeg NEO meerdere mogelijkheden op uitbreiding van de score. Pascal van Berkum scoorde na een fraaie actie bijna, schoot later op doelman Vervoorn, maar verzuimde ook een paar keer een medespeler te bedienen die er beter voorstond.

Vlak nadat Mauro Lohuis zijn tweede gele prent had ontvangen kreeg Saasveldia nog één kans en nog een grote ook. Opnieuw Bob Peterman bleef de situatie de baas en bezorgde NEO mede daardoor drie kostbare punten in een draak van een wedstrijd die ook geheel anders af had kunnen lopen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer