NEO wint “slechts” met 3-1 van Reunie

NEO heeft op een zonovergoten Wooldrik een regelmatige overwinning behaald op Reunie. De 3-1 was helaas een matige afspiegeling van het aantal kansen dat de brigade van van Holland kreeg. Waar NEO voor aanvang van het duel nog een piepklein kansje had op de tweede periode kan de focus nu volledig op de derde periode en uiteraard op de eindstand. De Tukkers verzekerde zich immers door een fraaie 3-1 winst bij koploper Eilermark na Sportlust van de tweede plek in de nacompetitie.

Van meet af aan zette het bij vlagen goed spelende NEO de gasten vast. Ron Spoler en Bas Spenkelink waren binnen tien minuten al dichtbij een treffer. Die leek wel te vallen na een kwartier. De bij vlagen ongrijpbare Ron Spoler kwam door over rechts, maar diens voorzet werd door Bas Spenkelink net naast geschoten .De eerste keer dat Reunie bij de veste van Bob Peterman kwam was het meteen raak. Een hoekschop werd via een dubbele kluts in het eigen doel gewerkt, waarbij het leek dat Bas Spenkelink de bal als laatste raakte: 0-1.

Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten en ook de 1-1 was een “own goal”. Mark van Donkelaar liet eigen doelman Meulenveld met een prachtige boogbal kansloos: 1-1

Halverwege bedrijf een stelde Rick ten Tusscher na een mooie combinatie Meulenveld op de proef van een meter of twintig. Die verwerkte de bal tot corner en daaruit werd de voorzet van Mauro Lohuis strak ingekopt door Bas Smits. Meulenveld tikte de bal echter prachtig over zijn doel.

In het laatste kwartier had NEO nog een aantal fraaie aanvallen in huis. Ron Spoler schoot na alweer een mooie actie op de keeper, Bjorn Tijhuis haalde de achterlijn, maar zijn voorzet werd ternauwernood weggewerkt en Bas Spenkelink had wellicht een strafschop verdiend toen hij werd vastgehouden. Bas Smits tenslotte kopte op slag van rust over.

Kreeg Reunie helemaal geen kansen dan? Jawel, en nog een grote ook. Max Brunninkhuis verdedigde riskant uit, leek te worden aangetikt, maar het leverde de gasten wel een twee-tegen-een-situatie op. Jesse Keur was de redder in nood door het schot in een uiterste poging te blokken. 1-1 halverwege derhalve.

Nadat Max Brunninkhuis luttele minuten na de thee wild overschoot zorgde Mauro Lohuis vlak daarna voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Van een kleine 40 meter zorgde hij met een geweldige lob voor de 2-1. NEO vierde die beauty iets te lang, want Reunie kreeg vanaf de aftrap een vrije schietkans die echter eenvoudig door Bob Peterman opgeraapt kon worden.

Er ontspon zich een matige fase van NEO-kant en na een uur kwam een voorzet van de Borculose rechterkant terecht bij een volkomen vrijstaande aanvaller die gelukkig recht in de handen van Peterman kopte. Nog iets later kregen de gasten twee kansen binnen een paar tellen. Een lage voorzet kon net niet worden binnegetikt en de opgepikte bal werd vervolgens van links bovenop de lat geschoten. Daarmee was de koek voor Reunie echter op.

NEO pakte de draad weer op en vlak nadat de ingevallen Pascal van Berkum bijna raak mikte bij zijn eerste actie had de ook ingevallen Twan Weghorst een prachtige actie over links in huis en diens voorzet zette van Berkum vogelvrij voor Meulenveld. Helaas vloog de bal over. Vlak daarop leverde de mooiste aanval van de wedstrijd een schot op de paal op van Jochem Stam en werd de rebound van Max Brunninkhuis door Meulenveld onschadelijk gemaakt. De resterende corner werd door Steven Zonder over gekopt. Vlak daarna toch de 3-1. Twan Weghorst kon een afgemeten voorzet van Pascal van Berkum simpel binnen tikken en dat betekende tevens de eindstand.

Zondag gaat NEO op bezoek bij WVV’34 dat in periode drie nog geen punt verloren heeft. De ploeg uit Hengevelde is aan een ijzersterke fase bezig en heeft in de laatste periode tot nu toe drie punten meer verzameld dan NEO. een paar weken gelden werd het in Borne 1-0 en dat was destijds een uiterst moeizame aangelegenheid.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer