Nieuwe opzet TCPM Tukker Cup

Na de poulefase van de tweede editie van de TCPM Tukker Cup heeft de organisatie met de diverse instanties maar ook met de deelnemende verenigingen deze tweede editie geëvalueerd. Dit heeft geleid dat zowel beide heren als bij de dames er een A klasse en een B klasse wordt ingesteld.

Bij de heren zal er bij de start hier weinig van te merken zijn maar bij de dames des te meer. “Reden hiervoor is het soms grote niveauverschil bij de Dames wat ons aan het denken heeft gezet. De TCPM Tukker Cup moet een leuk, sportief toernooi zijn tegen tegenstanders die je niet altijd in de competitie tegenkomt, maar men moet niet met dubbele cijfers van het veld gaan. Hier hebben beide deelnemers niets aan en hierdoor hebben we besloten de indeling als volgt te gaan veranderen”.

Bij de Dames wordt direct begonnen met een A-klasse en B-klasse! Deze klassen zijn ingedeeld op het niveau van het 1e elftal van de dames. Categorie A: Hoofdklasse t/m 3e klasse en categorie B: 4e t/m 5e klasse. Deze verdeling is besloten aan de hand van de resultaten tijdens de 2e editie van de TCPM Tukker Cup en het aantal teams welke op de diverse niveaus hier in Twente spelen. De opzet van het toernooi blijft hetzelfde en deelnemers hebben de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een andere klasse, maar moeten dit met een juiste onderbouwing doen.

Voorbeeld: Een 1e-klasser wil het toernooi vooral met beloften spelen, maar verwacht in de A-klasse het niveau niet aan te kunnen, kan zich dus (middels een juiste onderbouwing) inschrijven voor de B-klasse. Maximaal aantal deelnemers A-klasse is 8 deelnemers en B-klasse is 16 deelnemers.

Bij de Heren blijft de opzet nagenoeg hetzelfde, maar wordt er een extra ‘toernooi’ toegevoegd. De poulefase blijft hetzelfde, echter zullen we vanaf de knock-out fase een B-klasse toevoegen. Dat wil zeggen, na de gespeelde wedstrijden in de poule zullen de nummers 1 & 2 het toernooi vervolgen in een knock-out fase A-klasse (dit blijft dus hetzelfde). De nummers 3 van de poule zullen het toernooi vervolgen in een knock-out fase B-klasse. Het maximaal aantal deelnemers bij de heren blijft 32 deelnemers.

Voor zowel de Dames als de Heren, krijgen dus twee winnaars. Het inschrijfgeld blijft hetzelfde en hierdoor heb je minimaal 3 wedstrijden tijdens de TCPM Tukker Cup. Echter is de kans op overwintering voor diverse deelnemers vanaf de 3e editie is vele malen groter, waardoor er een vierde (oefen) wedstrijd mogelijk is.

Inschrijven

Met deze aanpassing van het toernooi wil de organisatie het enthousiasme bij de deelnemers te vergroten en dat er net zoals de eerste twee edities van de TCPM Tukker Cup met een vol deelnemersveld gestart zal worden. De inschrijving voor beide categorieën zal beginnen op woensdag 20 maart vanaf 20.00 uur a.s. en is alleen mogelijk via de site.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer