Nipt verlies dames en heren Het Ravijn

De waterpolo dames en heren van Het Ravijn speelden zaterdag in Gouda tegen Widex /GZC-Donk. De Nijverdalse heren verloren in de laatste seconden van de wedstrijd met 8-7.  De Ravijndames verloren met 10-8. Toch heerst er optimisme vanwege het vertoonde spel. De Ravijnheren misten drie belangrijke pijlers in het team en zagen de punten pas in de laatste seconden verdwijnen. De Ravijndames lieten het teambelang prefereren en kijken al naar de play-offs om het kampioenschap van Nederland.

“Als team hebben we een erg goede wedstrijd gespeeld. De gemaakte afspraken werden uitgevoerd en met het missen van drie spelers heeft iedereen wat extra gegeven waardoor we bijna een punt pakten bij de huidige nummer drie van de competitie. 35 seconden voor tijd wist Donk pas de winnende treffer te maken”, concludeerde Lars Gottemaker na afloop van de wedstrijd. Laura Boerdam keek ook goed terug op de wedstrijd tegen Donk: “Het was een goed gespeelde wedstrijd. Als team maken we grote stappen richting de play-offs”, keek zij alvast vooruit.

Zaterdagmiddag 30 maart om 17:40 uur speelt heren 1 thuis tegen regerend landskampioen, ook dit seizoen kampioenskandidaat en bekerwinnaar AZC-Moscow. De Nijverdalse dames zijn de komende twee weken vrij en spelen pas weer op zaterdag 13 april hun laatste wedstrijd van de eredivisiecompetitie tegen ZV De Zaan.

Statistieken Heren:

Widex GZC Donk- Het Ravijn: 8-7. Periodestanden: 2-2, 1-0, 2-3, 3-2. Doelpunten: Bas ter Brake 3x, Emiel Wouters 2x, Ivar Schilstra 1x, Laurens Jan Schothans 1x.

Statistieken Dames:
Widex GZC Donk-Het Ravijn: 10-8. Periode standen: 3-2, 4-3, 0-1, 3-2. Doelpuntenmakers Het Ravijn: Yasemine Smit 3x (foto), Charlotte Mensink 3x, Sophie Veldhuis 1x, Lotte Beunk 1x.

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer