Norah Steggink Overijssels Kampioen turnen

Norah Steggink (instap D1), Meike Jellema (jeugd F) en Shanna Jansen (junior E) hebben zich geplaatst voor de hoogst haalbare finale vierde divisie, de districtsfinale. In Wierden barstte 23-03-2019 de strijd los en turnden vanuit heel Overijssel ruim 200 turnsters. Fysion deed mee met 8 turnsters in vijf verschillende leeftijdscategorieën.

Ronde 1 startte met de jongste, 8-jarige Norah Steggink. Norah turnde enorm netjes en scoorde hiermee hoog bij de jury. Met vier top toestellen zonder fouten mag Norah zich Overijssels Kampioen Instap D1 noemen! Hiermee heeft Norah zich geplaatst voor de districtsfinale. In de andere baan turnde Esther Versteeg (jeugd 1 D1). Zij turnde een goede wedstrijd maar moest de balk eenmaal vroegtijdig verlaten. Met een knappe 14e plek was het helaas niet voldoende om bij de doorstroming te zitten.

In ronde 2 mocht Meike Jellema van start en zij startte op het toestel balk. Meike heeft dit seizoen een enorme overstap gemaakt door twee niveaus omhoog te gaan ten opzichte van vorig jaar. Dat ze zich voor deze finale plaatste was een al een knappe prestatie, de verrassing was des te groter dat Meike ook nog eens doorstroomt naar de districtsfinale. Vol verbazing, trots en blij sloot zij zich als 8e turnster aan in het rijtje om een ticket in ontvangst te nemen.

In de een na laatste ronde turnden de junioren supplement E: Shanna Jansen en Chazia Bartels. Helaas hebben we in deze categorie Indy Rekers af moeten melden in verband met een knieblessure. Na een sterk begin op brug werd snel duidelijk dat de beslissing op balk gemaakt zou worden. Chazia wist helaas niet op balk te blijven en miste hierdoor de doorstroming. Shanna plaatst zich erg knap als 7e turnster en gaat hiermee haar allereerste districtsfinale turnen op 11 mei in Hengelo.

In de laatste ronde turnden de ervaren senioren supplement D Maura Velding en Marijn Piksen en eerstejaars senior Daniek Vliek. Daniek maakte de overstap van de 5e divisie naar de 4e divisie en liet zien enorm veel stappen te hebben gemaakt afgelopen seizoen. Routiniers Marijn en Maura konden het helaas niet waarmaken op balk waar ze zo hard voor hadden getraind.

Foto: Bovenste rij op de balk v.l.n.r.: Marijn Piksen, Shanna Jansen, Chazia, Bartels, Maura Velding. Onderste rij v.l.n.r.: Meike Jellema, Norah Steggink, Esther Versteeg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer