Opnieuw onnodig verlies voor SVZW

Zowel SVZW als Berkum wisten zaterdag wat hen te doen stond en de thuisploeg toonde die plannen terstond vanaf het begin door de mannen uit Berkum scherp onder druk te zetten. Reeds in de 1e minuut was Yessin Maskoul over rechts er vandoor, helaas mikte hij hoog over en twee minuten later was er de kans voor Deniz Shabaz om de 1-0 aan te tekenen, hij liet die mogelijkheid in oog in oog met Berkum doelman Dominic van Hoof helaas onbenut. De Wierdenaren waren in die beginfase heer en meester over het spel maar scoorden niet en uit de eerste de beste aanval van de gasten was het raak, want uitblinker Michel van Aggele tekende voor de 0-1 in de 11e minuut.

Na die vroege tegentreffer knapte er bij de thuisploeg iets en namen de gasten het initiatief over, waarbij aanvoerder Marc van der Meulen in de 21e minuut over kopte. Vlak daarop was de opnieuw hardwerkende Bas Woesthuis dichtbij de gelijkmaker maar verslikte zich en na een snel uitgevoerde aanval was het Chris van der Meulen die zijn waarde nog maar eens bewees door de 0-2 op het scorebord te zetten in de 32e minuut. De tweede reële kans voor de bezoekers en meteen de 0-2. Ruststand 0-2 voor een uitermate effectief Berkum.

SVZW trainer Philip Agteres wisselde in diezelfde rust Matthijs Witten voor Lars Kamperman Leferink en schoot in de 52e minuut Lars Scholten over het Berkumse doel, uit de tegenaanval knalde Chris van der Meulen rakelings voorlangs. In de 57e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap op circa 20 meter, Tom Hegeman mikte te hoog. Tweede wissel bij SVZW in de 61e minuut, Frank Smit kwam in het veld ten koste van Nick Koopmans op jacht naar een beter resultaat, waarbij de kop kans voor Bas Woesthuis in handen van de rustig en zeker keepende Dominic van Hoof belandde en de voorzet in die zelfde 65e minuut van Deniz Shabaz op het dak van het Berkumse doel eindigde.

Even later was het dan toch raak voor de thuisploeg want uit een heuse scrimmage scoorde Yessin Maskoul de 1-2 en keerde daarmee de hoop in de Wierdense harten terug, hoewel de ploeg twee minuten later aan de 1-3 ontsnapte. Yessin Maskoul was in de 69e minuut opnieuw dichtbij een treffer, maar Van Hoof redde zijn ploeg bekwaam voor de gelijkmaker. Laatste en derde wissel bij de gastheren in de 70e minuut: Lars Scholten maakte plaats voor Yoshua ter Avest en twee minuten later bleek opnieuw een verdedigingsfout SVZW fataal te worden, Chris van der Meulen benutte het buitenkansje koelbloedig en tekende de 1-3 aan. Heel even was vlak daarvoor de hoop terug bij de thuisploeg, maar Berkum toonde zich zeer effectief. Toch was het Tom Hegeman die zeer fraai uit de draai met een volley de 2-3 onhoudbaar tegen de touwen joeg, met nog een kwartier te gaan.

Berkum coach Raymond Schuurman haalde daarop de gevaarlijke buitenspeler en doelpuntenmaker Michel van Aggele eraf, voor hem kwam Yoram Zandvliet. SVZW zette aan voor een slotoffensief, zag de kopbal van Yessin Maskoul tot corner verwerkt worden en kregen beide aanvoerders (Marc van der Meulen en Deniz Sahbaz) de gele kaart voorgetoverd in de 82e minuut, terwijl er nogmaals geel was voor invaller Zandvliet een minuut later. Diezelfde speler had twee minuten later pech doordat zijn inzet voorlangs het Zwaluwen doel verdween en ook Berkum trainer Schuurman zag geel wegens al te heftig commentaar op de onpartijdige. In de 88e minuut tenslotte viel het doek voor de gastheren toen na opnieuw dom balverlies Yoram Zandvliet zeer slim de 2-4 binnenschoot en het spel gespeeld was.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, dan komt debutant Buitenpost naar Wierden, de ploeg die het verrassend goed doet in haar eerste jaar in de hoofdklasse B.

Actie foto’s: Henk Steen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer