Opnieuw verlies De Zweef

FC Winterwijk kwam tegen De Zweef goed uit de startblokken. Drukte De Zweef naar achteren. Was fel in de duels. Veroverde bijna alle tweede ballen. Kortom, was beter dan de blauwwitten. Niet verwonderlijk dat de ploeg na een kwartier de leiding nam na slecht wegwerken van de bal in de blauwwitte verdediging. De Zweef speelde zonder vertrouwen. Verloor niet alleen veel duels, maar was bij tijden niet eens in staat een pass over twee meter goed te geven. Alle zeilen moesten worden bijgezet om Winterswijk van het scoren te houden. Dat kostte Boris Vermeulen en Nick Snelling geel.

Natuurlijk had Winterswijk in de eerste helft het voordeel van de wind, maar had De Zweef geluk dat de thuisploeg het niet afmaakte. Als het 2-0 of 3-0 was geweest, had je er niets van kunnen zeggen. Nu bleef het –alleen vanwege de stand- spannend.

Na rust konden de blauwwitten iets meer druk zetten, maar niet meer dan dat. Ook het inbrengen van Marc Nieboer voor Nick Snelling en later Marco ten Dam voor Jacco ten Hove en Sharma Ekuchu voor de geblesseerde Daniel Tole kon geen verandering brengen in het vertoonde spel van Zweefkant.

Tekenend is dat pas na 55 minuten voetbal…..het eerste serieuze schot van De Zweef op het vijandelijke doel te noteren was en dat schot ging ook nog eens een meter of vijf over. Veel meer is er niet te vertellen. Er was nog geel voor Tom Heuver en Jacco ten Hove. Ver in blessuretijd probeerde De Zweef de gelijkmaker te forceren en ging zelfs keeper Dennie Hogenkamp mee naar voren. Toen Winterswijk uit deze situatie de bal veroverde, was de 2-0 in het verlaten doel een kleine moeite. Eindstand dus 2-0.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer