Sem Aalderink door na de kwart finale NK heren turnen 3de divisie

Zaterdag turnde Sem Aalderink van de herenselectie van gymsportvereniging Fysion – Nijverdal zijn achtste finale te Amsterdam met als doel zich plaatsen voor de ¼ finale. Sem komt dit seizoen weer uit in het landelijke circuit van het heren turnen, hij komt uit in de keuze oefenstof onder jeugd, 3de divisie niveau 9.

In wedstrijd 2 was het dan de beurt voor Sem om zijn eerste kwalificatie wedstrijd te mogen turnen in het topsportcentrum van Ookmeer in Amsterdam. Hij begon de wedstrijd sterk en liet zien dat hij in het afgelopen jaar stabiel heeft leren turnen met een hoge moeilijkheid. Op het onderdeel voltige moest hij helaas veel aftrek incasseren, maar hij liet zich niet uit het veld slaan. Op de onderdelen vloer en sprong maakte hij de fouten van voltige ruim goed met beide 11 punten of hoger op het scorebord. Sem heeft uiteindelijk een 13de plek weten te behalen en is hiermee ruimschoots door naar de kwart finale NK die binnenkort zal worden gehouden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer