Speelsters Jolly Jumpers geplaatst voor Finale Olympic Moves 3×3 basketbal

Afgelopen dinsdag vond een regionale voorronde van Olympic Moves 3×3 basketbal plaats in Sportcentrum De Vlaskoel. Olympic Moves is, met een deelname van 300 scholen, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Scholengemeenschap Canisius, met locaties in Almelo en Tubbergen, werd bij het basketbal vertegenwoordigd door de leerlingen Jade Brughuis, Merel Brughuis, Pien Buursen en Nienke Slot. Zij basketballen alle vier bij basketbalvereniging Jolly Jumpers in Tubbergen.

Tijdens de regionale voorronde moesten de meiden van het Canisius het opnemen tegen het KSG uit Apeldoorn en het Montessori College uit Hengelo. Tegen elk team werd twee keer gespeeld. De eerste wedstrijd tegen het Montessori College werd gewonnen met 16-3 en de wedstrijd tegen het KSG werd gewonnen met 27-0. De tweede wedstrijd tegen het Montessori College werd gewonnen met 16-4 en de tweede wedstrijd tegen het KSG eindigde met een stand van 19-0.

Met deze overwinningen hebben de Tubbergse meiden zich overtuigend geplaatst voor de nationale kampioenschappen van Olympic Moves op 7 juni in Papendal. Tijdens die dag zal het Canisius met andere scholen strijden voor de titel Nederlands Kampioen schoolbasketbal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer