Sportlust Vroomshoop verliest van BVV Borne

De eerste tegenstander na het carnavalsweekend was niet de minste voor het team van trainer Job Lamberink; het op basis van verliespunten bovenaan staande BVV Borne kwam op bezoek in Vroomshoop. De thuisclub mistte de geblesseerden Stef Lamberink en Coen Kleinheerenbrink.

Wegens de winterse weersomstandigheden werd de wedstrijd afgewerkt op het kunstgrasveld. Al werd zelfs dit veld gedurende wedstrijd steeds moeilijker te bespelen. Grote plassen en luchtbubbels onder het veld waren gedurende de wedstrijd vorderde zichtbaar, wat het spel niet altijd ten goede kwam. Desondanks wist Sportlust erg sterk te beginnen. Vanaf het begin wist het compact te spelen waardoor de bezoekers veel moeite hadden om uitgespeelde kansen te creëren. Op enkele dode spelsituaties na had doelman Frank Dubbink dan ook weinig te doen.

Daar tegenover wist Sportlust juist wel enkele keren gevaarlijk te worden vanuit de omschakeling door spitsen Dennis Jozic en Simon Spoor weg te sturen. Sportlust wist halverwege de eerste helt dan ook de voorsprong te pakken. Vanuit een ingooi wist Simon met een goede pass over de grond Dinand Hankamp te bereiken die de bal op een overtuigende wijze bij de eerste paal tegen de touwen wist te schieten. De fase na deze 1-0 was het Borne dat de bal had, maar had het moeite ruimte te vinden tussen de goed georganiseerde defensie van Sportlust.

Tien minuten voor rust wist de uitploeg echter wel de gelijkmaker te produceren; doordat de centrale verdediger van Borne van achteruit wist op te stomen moest een van de centrale verdedigers uitstappen waardoor de spits van Borne met een goede steekbal gevonden kon worden: 1-1. Vlak voor rust leek Sportlust weer op voorsprong te komen nadat Simon een slechte terugspeelbal kon onderscheppen en collega spits Dennis vrij voor de keeper te zetten. Dennis wist de keeper te passeren maar helaas stond er ook nog een verdediger op de doellijn die de bal kon keren. Zo werd er gerust met een 1-1 stand.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, met een goede mogelijkheid voor Sportlust. Na een goede aanval over de rechter kant via Toon van Dam belandde de bal via een scrimmage in de zestien. Helaas voor Sportlust stuiterde de bal net te hoog op waardoor Dennis de bal net niet vol genoeg kon raken. In de hierop volgende fase was het wederom Borne dat de bal had en een aantal keren gevaarlijk werd via hoekschoppen. Uit een van deze hoekschoppen viel dan ook de 1-2. Dit keer kon de bal via een scrimmage in het doelgebied van Sportlust wel door een speler van Borne worden binnen gewerkt.

Vlak na deze tegenvaller dacht Sportlust via een strafschop de uitgelezen mogelijkheid te krijgen om de gelijkmaker binnen te schieten. Helaas, besloot de leidsman van dienst de strafschop niet toe te kennen. Toen direct hierna Borne vanuit buitenspelpositie ook nog eens de 1-3 wist te maken was het verzet gebroken. Ondanks het vlaggen voor buitenspel door de assistent scheidsrechter kende de scheidsrechter het doelpunt goed. In de blessuretijd werd uiteindelijk ook nog de 1-4 gemaakt wat tevens de eindstand was.

Al met al een nederlaag die net zo goed een overwinning had kunnen worden. Helaas stond op de beslissende momenten net het vizier niet op scherp .Volgende week wacht er tijdens de uitwedstrijd bij Sv Vasse een nieuwe kans voor Sportlust om weer drie punten bij te schrijven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer