STEVO en TVC’28 delen de punten in enerverende derby

Op Sportpark de Peuverweide in Geesteren werd na enige vertraging afgetrapt in afgetrapt voor de derby tussen TVC’28 en Stevo. Waar STEVO zich al genesteld heeft in de bovenste helft van de ranglijst, heeft TVC de punten hard nodig in de onderste regionen. TVC’28 probeerde in de eerste helft voetballend kansen te creëren, waarna STEVO gevaarlijk probeerde te worden uit de tegenaanval. In de 7e minuut was het raak voor STEVO. Na een aanval van TVC’28 werd er razendsnel gecounterd, waaruit Niels Wigger uit de rebound de bal binnen kon werken: 1-0.
In het vervolg van de eerste helft probeerde TVC’28 wederom zo veel mogelijk de voetballende oplossing te zoeken. Tot op zekere hoogte wist TVC’28 meerdere keren voor enig gevaar te zorgen, maar echt grote kansen kwamen er niet. STEVO kreeg er wel een: met een immense knal schoot een speler van STEVO de bal op de lat. Vlak voor het rustsignaal viel hij aan de andere kant. Een vrije trap van Huiskes werd voorgegeven en door Koelman ingetikt. Ruststand 1-1.
De tweede helft had hetzelfde spelbeeld, ook met de nodige harde overtredingen en een opstootje. Een kleine 10 minuten voor tijd kwam TVC’28 op voorsprong. Huiskes legde de bal met de borst klaar voor Huizinga, die de bal knap in de verre kruising schoot. Groot feest aan de Tubbergse kant. Dit was helaas van korte duur. Matig verdedigen van TVC’28 zorgde 2 minuten later al voor de gelijkmaker. Dit was ook de eindstand: 2-2. Al met al was het een zeer enerverende wedstrijd voor alle supporters, waarbij de stempel ‘Derby’ ook echt op zijn plaats was. Volgende week speelt TVC’28 in Nijmegen tegen NEC. Om 14:00 wordt er afgetrapt.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer