STEVO niet verder dan 1-1 tegen WAVV

Op een winderige Peuverweide is STEVO zondagmiddag niet verder gekomen dan 1-1 tegen WAVV uit Wageningen. En dat zag er helemaal niet naar uit na de eerste 45 minuten waar STEVO de wedstrijd eigenlijk volledig onder controle had en met 1-0 leidde. De keeper van WAVV kreeg de bal niet onder controle bij een vrije trap van Rick Wieferink en Hans Brunninkhuis was er als de kippen bij om de bal om het doel te tikken.

WAVV moest na een half uur ook nog eens met tien man verder na een grove overtreding op Hans Brunninkhuis. Kat in het bakkie dus voor STEVO, althans zo leek het. Hoe anders was de waarheid na 90 minuten waar STEVO genoegen moest nemen met slechts één punt, doordat Rick Wieferink halverwege de tweede helft bij een vrije trap een speler van WAVV wegdrukte in de zestien en de toegekende strafschop feilloos werd benut. STEVO had daarvoor al minstens drie keer verzuimd om afstand te nemen van WAVV. Veel te slordig sprong de ploeg van trainer Geert Veldhuis om met de hele goede kansen die het kreeg. En dan was er ook nog eens de domper van een rode kaart voor Hans Brunninkhuis in de tweede helft nadat hij een WAVV-er van achteren onderuit schoffelde.

WAVV deed het eigenlijk heel goed met tien man in het tweede bedrijf in tegenstelling tot STEVO waar geen enkele lijn meer in het spel te ontdekken viel. Al met al een deceptie voor STEVO, ook nog eens omdat Hugo Weerink (foto) uitviel met een hamstringblessure en waarschijnlijk niet fit zal zijn voor de derby tegen TVC ’28. Hans Brunninkhuis zal daar zeker niet bij zijn na zijn rode kaart en ook Niels Wigger zal de klassieker aan zijn neus voorbij moeten laten gaan door een vervelende blessure. Het lijkt er al met al op dat STEVO de Tubbergenaren, die in het nauw zitten,  zeer gehavend tegemoet zal moeten treden in de thuiswedstrijd van volgende week zondag.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer