Strijdlustig Den Ham pakt verdiend punt tegen SVI

Den Ham heeft aan de thuiswedstrijd tegen het sterke SVI een punt overgehouden. Op een winderig sportpark de Rohorst bleef de brilstand gehandhaafd. De Ittersumse ploeg liet in 2019 al schitterende rapportcijfers zien. Met 15 punten uit 5 wedstrijden is het de ploeg van de tweede klasse in blakende vorm. Den Ham had zich natuurlijk prima voorbereid op dit voetbalgeweld en ondanks het windvoordeel werden de gasten voor rust sporadisch gevaarlijk. Alleen bij enkele hoekschoppen moest de Hammer verdediging optreden om verder onheil te voorkomen.

De thuisploeg kwam eveneens niet tot grootse daden, zodat het publiek voor rust geen waar voor hun geld kreeg. Een stormachtig begin van de blauwwitten in de tweede helft zorgde meteen voor leven in de brouwerij. Een snoeiharde vrije trap van Tommie Dam scheerde de lat en een scrimmage voor het SVI-doel kon net niet tot doelpunt worden gepromoveerd. De gasten namen geleidelijk aan het initiatief weer over maar strandden telkens op de Hammer muur die als een huis stond. In het laatste kwart van de match gooide de formatie van Jurgen Kok alle schroom van zich af en dat leverde een aantal kansen op.

In de 67e minuut soleerde Randall van Haarst door de SVI-verdediging en schoot net over. Een kwartier voor tijd een dito actie van Roy Zorgdrager die eveneens net geen doel trof. Joost Veurink liet vlak voor tijd een prima schot los die door de keeper onschadelijk werd gemaakt en in de slotseconden werd nog een corner van Veurink uit de doelmond gekopt. Gescoord werd er dus niet maar een strijdlustig Den Ham pakte verdiend een punt tegen de subtopper uit Ittersum.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer