Succesvolle dag voor de C-selectie Fysion

Fysion de wedstrijddag in Goor met pupil 1 en 2 D3. In baan 1 turnden pupil 1 D3 turnsters Sterre Roelofs, Zoey Evers en Yfke Marissen. Alle drie turnden ze een goede wedstrijd en werd er met name erg sterk geturnd op sprong en brug. Sterre werd uiteindelijk 10e en heeft zich hiermee geplaatst voor de finale op 20 april in Nieuwleusen. Zoey (14e) en Yfke (18e) mogen het nog een keer proberen tijdens de play-offs op 30 maart.

In baan 2 turnden pupil 2 D3 turnsters Britt ter Avest, Isa Eektimmerman, Ruby Bolink, Nienke Maneschijn en Zoë Pots. Ze turnden wisselvallig en de een had meer succes dan de ander. Er werden vooral mooie en nette oefeningen op brug en vloer neergezet. Britt werd 6e en is ook rechtstreeks door naar de finale. Isa (14e), Zoë (17e), Ruby (23e) en Nienke (28e) krijgen nog een kans tijdens de play-offs.

In wedstrijd 2 was jeugd 1 en 2 aan de beurt. In baan 1 mochten Marit Pultrum, Lot Hunneman en Nalani Musters (jeugd 1 D3) hun wedstrijd turnen. Op balk werd wisselvallig geturnd en waar Marit een hele strakke oefening turnde, hadden Lot en Nalani helaas niet zo’n goede dag op balk, maar begonnen weer met goede moed op vloer, waar ze mooie oefeningen lieten zien. Ook op sprong en brug werd goed geturnd. Helaas had Nalani een rugblessure en daardoor kon ze haar wedstrijd na sprong niet meer afmaken. Aan het einde van de wedstrijd bleek dat Marit dik verdiend het brons in ontvangst mocht nemen. Lot werd 8e en is hiermee dus ook verzekerd van een plek in de finale. Nalani mag het nog een keer proberen tijdens de playoffs.

In de andere baan turnde Nicky Oudejans (jeugd 2 SUP H). Zij is de enige turnster in deze categorie. Nicky begon de wedstrijd helaas niet zo goed en moest de balk 2 keer verlaten. Gelukkig heeft ze zich goed herpakt met een 2e plaats op vloer. Ook op sprong en brug heeft ze prima geturnd. In totaal is Nicky 15e geworden. Dit was helaas niet genoeg voor de finale.

In wedstrijd 3 turnden junioren Iris van Urk, Julia Bökkerink, Danique Nijland, Lianne Deijk en Tara ten Brummelhuis. Voor deze wedstrijd moesten we Eva Hulsman en Iris Markslag helaas afmelden. Tara turnde een aangepaste wedstrijd (alleen brug en balk) in verband met een knieblessure. De junioren lieten zien dat ze klaar waren voor deze wedstrijd en turnden dan ook een goede wedstrijd. Vooral op vloer lieten ze weer strakke oefeningen zien met een mooie uitstraling. Op balk had de een meer succes dan de ander. Tara behaalde hier wel een mooie 3e plaats. Uiteindelijk mochten Iris (6e) en Lianne (9e) rechtstreeks door naar de finale. Julia (11e), Danique (13e) en Tara (19e) gaan het nog een keer proberen tijdens de play-offs.

In de laatste wedstrijd van de dag mocht instap D3 en de senioren hun wedstrijd turnen. Voor de instappers Jade Wilms, Lara Dijk, Danique Blom en Mijs Overdorp was dit hun eerste officiële wedstrijd en ze waren best wel zenuwachtig. De afgelopen periode hebben ze erg hard gewerkt aan hun netheid en dit was vandaag ook duidelijk te zien! Dit resulteerde dan ook in mooie resultaten. Aan het einde van de wedstrijd mocht Jade dik verdiend het brons in ontvangst nemen. Lara werd met 0,050 punt verschil 4e , Danique werd 5e en Mijs 8e waar er 7 doorgingen. Maar wat kunnen ze allemaal trots zijn op de wedstrijd die ze vandaag hebben neergezet!

Senioren Chaya Dijkgraaf en Marit Timpers hebben al vaker wedstrijden gehad en hebben dan ook meer ervaring. Chaya begon erg sterk aan haar wedstrijd op balk, maar moest helaas wat punten laten liggen op brug. Marit heeft helaas al een tijdje een vervelende enkelblessure en had dan ook niet de optimale wedstrijdvoorbereiding. Chaya werd 9e en Marit 10e en beiden zijn hiermee verzekerd voor een plek in de finale op 20 april in Nieuwleusen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer