SVZW na opnieuw verlies steeds verder in de problemen

Zaterdagmiddag stond voor SVZW in Apeldoorn de wedstrijd tegen CSV op de rol, voor de ploeg uit Wierden traditioneel een lastige uitwedstrijd daar op sportpark Orderbos en zeker dit keer, want ook de gastheren hadden de punten hard nodig om niet in de gevarenzone te geraken. Al in de 2e minuut mocht Maarten Boeve namens de thuisclub een corner nemen, het schot van Steven van Es bleek een afzwaaier en kon SVZW aan aanvallen gaan denken. Het schot van Joshua ter Avest in de 6e minuut was hard maar naast en dezelfde speler vergat drie minuten later nogmaals uit te halen, het was een reële mogelijkheid. Aan de andere kant miste Maarten Boeve een grote kans, het bleef bij slechts een doeltrap.

Beide elftallen waren aan elkaar gewaagd, probeerden vooral de nul te houden en werd het SVZW in de 19e minuut bespaard op achterstand te komen via een eigen doelpunt van Burak Basut, de ploeg kwam weg met een corner. De gasten probeerden het wel, zeker in het eerste bedrijf, maar waren ongelukkig in de afwerking zoals na een bijna een half uur spelen toe Yessin Maskoul geen penalty maar een corner kreeg, nadat hij even daarvoor na een prima opgezette aanval in de handen van CSV doelman Patrick Jansen schoot. Gescoord werd er niet meer en dus eindigde de eerste helft zoals ie begon 0-0.

Twee ongewijzigde elftallen verschenen na rust op het veld en vrijwel onmiddellijk na de aftrap ontsnapte SVZW aan de 1-0, kopte Maarten Boeve op de Wierdense lat en miste Bruce Schotman de opgelegde kans om de score te openen, miraculeus genoeg bleef het 0-0, nadat de gasten tot drie keer toe door het oog van de naald gingen in amper drie minuten tijd. Trainer Jeroen Burghout paste zijn eerste wissel toe in de 50e minuut door Sebastian van Leer te vervangen voor Jesse Perdon. Drie minuten daarna een koppoging van Frank Smit maar CSV doelman Patrick Jansen pakte laconiek. In de 55e minuut greep Wierden’s doelman Tim Sickman bepalend in en bediende Bas Woesthuis uit de goede tegenaanval Yessin Maskoul, die over knalde.

Diezelfde Woesthuis kreeg wat later ook geel, onredelijk zwaar bestraft volgens velen en een minuut later kwam CSV dan toch op voorsprong na uitermate zwak verdedigingswerk van SVZW en Mike Peters zich die kans niet liet ontnemen: 1-0. Bijna was het drie minuten later opnieuw raak, dit keer was het Jamarro Diks die dichtbij de 2-0 was en de gasten daar goed wegkwamen. Er kwamen aan beide kanten nog wel mogelijkheden om te scoren maar het bleef bij deze benauwde en voor SVZW vervelende 1-0 overwinning voor CSV waardoor de ploeg uit Wierden steeds dieper in de problemen komt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer