SVZW tegen Buitenpost, een wedstrijd met grote belangen

Zaterdag komt Buitenpost voor de 1e keer in de historie naar Wierden voor een competitiewedstrijd. De belangen zijn groot voor beide ploegen. VV Buitenpost komt dit seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis uit in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Voor aanvang van dit seizoen werd de club veel genoemd bij de degradatie kandidaten. Maar nu we op twee derde van de competitie zitten lijkt er van die voorspelling niets terecht te komen. Buitenpost stond tot aan de winterstop mooi in de middenmoot. Na de winterstop gaat het wel iets minder.

De laatste drie competitiewedstrijden gingen echter verloren, maar misschien ligt dit aan het feit, dat de meeste tegenstanders inmiddels weten hoe ze “De Blauwkes” moeten bestrijden. Op 3 november eindigde de wedstrijd in Buitenpost in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen zullen nu zeker proberen om de 3 punten te pakken. In winterstop werd bekend dat trainer René van der Weij (foto) na dit seizoen de overstap maakt naar SC Genemuiden. Hij is dus volgend seizoen zo wie zo nog werkzaam in de hoofdklasse.

 

Foto: Hans Zwamborn

Ook voor SVZW is het zaak om in de laatste wedstrijden de nodige punten te pakken. Na winst op SC Genemuiden steeg SVZW 2 plaatsen op de ranglijst, helaas was de stijging maar van korte duur door het verlies tegen Berkum. Door de goede resultaten van DETO en WHC zijn deze ploegen SVZW weer gepasseerd op de ranglijst. Alle drie clubs willen in elk geval eindigen op plaats 13 of 14 op de ranglijst, want dan is er kans op handhaving via de nacompetitie.

Foto: Buitenpost.

Spannende tijden dus voor SVZW en de trouwe supporters. Elke week is het ook afwachten hoe het is met de blessure golf. Gelukkig zijn er ook in het 2e goede vervangers zoals bleek tijdens de wedstrijden tegen Genemuiden en Berkum. Zeker is dat Nigel Michels en Michael Wensing (foto) voorlopig niet beschikbaar zijn. Welke 11 ook beginnen aan deze wedstrijd, 100% inzet en concentratie zijn nodig. En scherp zijn in de verdediging, want tegenstanders komen wel heel makkelijk aan goals tegen SVZW. Het is zeker mogelijk om in deze thuiswedstrijd de nodige punten te pakken De wedstrijd begint om 14:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer