Tornado dames in eigen huis nog steeds ongeslagen

Zaterdag speelde Tornado dameshaar een-na-laatste thuiswedstrijd. Tegenstander was Twente ’05. Met de gehele selectie weer fit begon Tornado aan de wedstrijd. Een sprintje uit de startblokken volgde, Inger Platenkamp had in de passlijn alles onder controle, waardoor Pleunie klein Haarhuis het spel goed kon verdelen en haar aanvalsters op wenken wist te bedienen. Time-outs op 9-4 en op 14-8 aan de kant van Twente ’05 brachten geen verandering, maar een wissel wel. Door een goede serve kregen we moeite om de pass te brengen en kroop de ploeg uit Enschede puntjes dichterbij. Tornado wist na twee time-outs en een wissel weer de side-out te pakken. De Geesterse dames pakten het spel weer op en haalden met 25-20 de set binnen.

Met een kleine omzetting in de opstelling van Tornado, werd er weer gas gegeven. Door een goede serveserie stond Tornado al snel weer op voorsprong via 5-0 en gaf deze pas weer af op 8-1. De twee time-outs bij Twente’05 brachten hen niets. Het een na het andere punt klapten de dames uit Geesteren op de vloer waaronder een mega kill-block van Jorieke Letteboer. Tina Weerink en Sanne Hemmer wisten de ballen er hard in te rammen en op de scoreborden was het al snel 15-5. Met deze ruime voorsprong werd er gewisseld bij Tornado en deze goede lijn zette door. Twente ’05 werd omver geblazen en de set was met 25-14 dan ook uitgespeeld.

Met een iets andere opstelling begon Tornado aan de derde set. De Geesterse formatie stond al snel weer op voorsprong via 9-2 en 16-6. En de coach van Twente had zijn time-outs al weer gebruikt. Goede serve series werden afgewisseld met rake klappen aan het net. De coach van de Enschedese ploeg bleef maar wisselen, maar ook dat leek hen niet te helpen. De speelsters van Tornado deelden rake klappen uit of scoorden met tactische balletjes. Tornado stond als een huis en wist ook de derde set binnen te slepen met 25-20.

Die laatste belangrijke set voor Tornado. Bij dit extra puntje kon Tornado weer uitlopen op de nummers 2 en 3 voor de strijd om de titel. De ploeg uit Geesteren vloog opnieuw uit de startblokken en had de passlijn van Twente goed onder druk gezet. Tornado was gretig aan het net en wist bijna alle kansen te benutten. De ploeg denderde door en met drie keer scheepsrecht was het laatste punt ook binnen en stond er 25-14 op het scorebord.

Doordat de nummers 2 en 3 verloren hebben en hiermee dure punten laten liggen, lopen de dames weer een aantal punten uit en staan we momenteel ruim 4 punten los met een wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag is de nummer vier, WIK, in Steenderen om 18:00 uur de tegenstander.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer