Turnsters Fysion streden om een finale plek vijfde divisie

Op 16 maart streden 18 turnsters van G.V. Fysion Nijverdal voor een finale plek tijdens de Play-Off 5e divisie in Nieuwleusen. Tijdens deze wedstrijd kregen de meiden die zich in de plaatsingswedstrijd niet hadden geplaatst, of afwezig waren, nog een kans om te laten zien wat ze kunnen. Verdeeld over drie rondes, met twee banen kwamen de turnsters in zes verschillende leeftijdscategorieën in actie. We beginnen de wedstrijd met 9 turnsters, uit de categorieën instap, jeugd 1 en jeugd 2. Bijna iedereen had een goede wedstrijd, hier en daar werden nog wat kleine foutjes gemaakt, maar er werden ook hele strakke oefeningen neergezet.

Meike Jansen (jeugd 2) heeft een bronzen medaille gewonnen en voor Yinthe Huisman (jeugd 1) leverde deze wedstrijd zelfs een gouden plak op. Naast deze turnsters mogen ook Linde Vliek (4e, instap), Indy Oldersma (4e, jeugd 2) en Imke Kamerling (5e, jeugd 2) de finale turnen. In ronde twee waren de pupil 2 turnsters en junioren aan de beurt. Waar tijdens de plaatsingswedstrijd op balk nog wat vallen waren, konden de meeste turnsters deze ronde de oefening afmaken zonder de balk vroegtijdig te verlaten.

Bij de pupil 2 turnsters ging het zo goed dat Eva Blankhorst het zilver en Wieke Hobert het brons mee naar huis mochten nemen, ook Malou Blaauwgeers heeft zich met een 5e plek voor de finale weten te plaatsen. Op de andere baan mocht Lisa Dijkgraaf, na fantastische oefeningen het hoogste podium betreden. Ze heeft net als Julia Koldewé (7e) een plaatsje in de finale verdiend. In de laatste ronde was het de beurt aan de senioren, waar Joy Kelder (9e) het lijstje finalisten compleet maakt. De finalisten mogen op 6 april nog een keer hun oefeningen turnen in Rijssen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer