VC Fleringen ruim langs Phenix

Zondag speelde VC Fleringen thuis tegen Phenix. Fleringen kon beschikken over een fitte selectie. Buiten de langdurige geblesseerde Lars Schoemaker en Peter Oude Lenferink was iedereen fit. Fleringen wilde na mooie overwinningen tegen SV De Lutte en VV Manderveen de serie graag een goed vervolg geven. De wedstrijd begon in een laag tempo en beide teams hadden last van de hevige wind. Fleringen was wel de veel betere ploeg en kwam na tien minuten ook verdiend op voorsprong. Tieme Koopman kwam door over de rechterkant en zette voor. Martijn Poppink was als de kippen bij de eerste paal en kopte de bal knap in de verre hoek.

Fleringen probeerde door te drukken maar Phenix toonde zich een stugge tegenstander. Fleringen hielp enkele grote kansen om zeep en hierdoor kreeg Phenix het gevoel dat er wat te halen viel. Toch kwam Fleringen al snel op 2-0. Steven Schepers draaide zich op karakteristieke wijze vrij in het strafschopgebied en schoot met links hard de 2-0 op het scorebord. Hierna had Fleringen de score veel verder uit moeten bouwen.

Na een half uur spelen kwam Martijn Poppink oog in oog met doelman Rick Gaasbeek te staan. De topscorer van de 5e klasse A kapte knap de doelman uit en hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te werken. Helaas raakte Martijn de bal verkeerd en schoot hij de bal jammerlijk naast het doel Phenix had hierna een grote kans om de 2-1 te scoren. Via Ricardo Naafs kwam Ghadir Kadim alleen voor Maarten Oosterik te staan. Zijn schot werd door de Fleringse doelman knap tot corner verwerkt. Fleringen werd hierdoor wakker geschud en begon beter te voetballen. Fleringen vergat echter door te drukken en meer goals te maken. Steven Schepers en Jeffrey Heithuis misten nog grote kansen waardoor het bij rust ”slechts” 2-0 stond.

De tweede helft had Fleringen de wind tegen waardoor het lastiger voetballen was. Fleringen had het even moeilijk maar hierna was het eenrichtingsverkeer richting het Enschedese doel. Volgens het wedstrijdverslag van VV Manderveen was Steven Schepers vorige week afwezig vanwege een auditie. Steven liet vandaag echter zien dat hij deze auditie van John de Mol prima door gekomen was. Bij elke gevaarlijke aanval van Fleringen was de rappe middenvelder namelijk betrokken Fleringen kwam na een uur spelen op 3-0. Sjoerd Booijink schoot na een mooie aanval op doelman Gaasbeek maar de rebound werd door Martijn Poppink binnenschoten.

De aanvoerder van Fleringen speelde een goede wedstrijd en staat inmiddels al op 15 doelpunten in de vijfde klasse. Fleringen bracht Robin Heithuis en Tim Stopel in de ploeg voor de broers Dries en Gijs Koopman. Fleringen speelde de wedstrijd volwassen uit en wist zelfs nog de 4-0 en de 5-0 te scoren. Eerst zette Steven Schepers met een mooie schijnbeweging laatste man Bennie Kuiper op het verkeerde been. Hij schoot vervolgens droogjes de 4-0 binnen. Hierna had Phenix geen antwoord op een lange rush van de razendsnelle Sjoerd Booijink. Hij bediende Jitse Nijland en hierdoor werd er een 5-0 einstand op het scorebord gezet.

Volgende week zondag speelt Fleringen thuis tegen AVC Heracles. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer