Voorbeschouwingen overige wedstrijden Hoofdklasse B

Zaterdag staat er weer een volledig wedstrijdprogramma op het menu in de hoofdklasse B. Na de inhaalwedstrijden van afgelopen zaterdag hebben de meeste ploegen nu 20 wedstrijden gespeeld. De 2e periode titel is naar Staphorst gegaan. Nu begint dus de strijd de 3e periodetitel. Er staan zaterdag prachtige wedstrijden op het programma. Urk ontvangt ACV en Staphorst gaat de strijd aan met Excelsior’31. Ook de derby tussen Berkum en SC Genemuiden is zeker de moeite waard. Voor de ploegen onderin zijn het ook spannende weken. Wie kan het beste met de degradatie druk omgaan? Na alle beker en inhaalwedstrijden gewoon weer 8 mooie duels om te volgen.

Sparta Nijkerk – CSV Apeldoorn

Sparta Nijkerk is wel achterop geraakt bij de top van de ranglijst. Inmiddels al 5 punten achterstand op koploper Staphorst. Maar er zijn nog 10 wedstrijden te spelen, dus er is nog van alles mogelijk. Zelf wedstrijden winnen is dan noodzakelijk. CSV Apeldoorn heeft nog alle kans om de na competitie te ontlopen. Ook zij weten dat ze wedstrijden moeten winnen. Het zal niet makkelijk worden, maar Sparta moet in staat zijn om deze thuiswedstrijd te winnen.

WHC – Flevo Boys

WHC wist zaterdag heel verrassend thuis te winnen van SC Genemuiden. Hierdoor werd de rode lantaarn overgedaan aan SVZW. Flevo Boys ging zaterdag door in beker door Buitenpost uit schakelen. In de strafschoppen serie was Flevo Boys de betere van de twee. Flevo Boys staat wel 9e op de ranglijst, maar heeft nog wel een paar punten nodig, om helemaal zeker te zijn van klasse behoud. WHC zal na de winst van afgelopen zaterdag opnieuw voor een driepunter gaan. Dat gaat niet lukken, maar een gelijkspel is de waarschijnlijke uitkomst van deze wedstrijd.

DUNO D – AZSV

Door de teleurstellende resultaten is bij DUNO trainer Lodewijk de Kruijf ontslagen. Van een schok effect lijkt geen sprake na dit ontslag, want met opvolger Jan Oosterhuis op de bank werd zaterdag met 0-1 verloren van Sparta Nijkerk. AZSV is gewoon heel goed bezig, en werd zaterdag net geen 2e periode kampioen. Het doelsaldo van Staphorst is iets beter. DUNO weet dat het punten moet gaan pakken, anders komt de nacompetitie voor handhaving wel erg dichtbij. De druk ligt bij de thuisclub. AZSV heeft geen last van druk, en is daardoor instaat om deze wedstrijd te winnen.

URK – ACV

De strijd tussen twee achtervolgers op de koploper. Om niet verder achterop te komen moet deze wedstrijd dus gewonnen worden. In Assen won ACV destijds de wedstrijd waardoor Urk de 1e periode titel misliep. Urk zal niet een tweede keer willen verliezen van ACV. De Assenaren weten dat het heel moeilijk is om te winnen op Urk. Na een gelijk opgaande wedstrijd is het toch Urk dat uiteindelijk met de winst aan de haal gaat.

Staphorst – Excelsior’31

De thuisclub kan goede zaken doen op de ranglijst door deze wedstrijd te winnen. Want bij een overwinning loopt Staphorst verder uit op de ploeg uit Rijssen. Daarmee is tegelijk verklaart waarom Excelsior’31 zal willen winnen in Staphorst. Een prachtige Overijsselse derby deze middag, met grote belangen. De ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd, dus er komt geen overwinnaar uit de bus.

DETO – SDC Putten

DETO wil de komende weken de nodige punten pakken. Mooi voetbal daar gaat het niet meer om in Vriezenveen. SDC Putten krijgt dus te maken met een ploeg die zich ingraaft en gokt op snelle counters. SDC Putten heeft echter een elftal dat tot goed combinatievoetbal in staat is. De bezoekers zijn in staat om door de muur van de thuisclub heen te voetballen, en gaan met drie punten op zak weer naar de Veluwe.

Berkum – SC Genemuiden

Een echte derby deze middag in Zwolle. Twee gerenommeerde zaterdag clubs tegenover elkaar. Berkum won zaterdag in Wierden, en toonde zich erg effectief in het benutten van geboden kansen. SC Genemuiden speelde zaterdag een hele slechte wedstrijd en verloor terecht van WHC. De supporters eisen nu eindelijk weer eens een goede wedstrijd van Genemuiden. Dat zal dan tegen Berkum moeten gebeuren. Berkum heeft nog wel punten nodig om definitief in de middenmoot terecht te komen. De drang om te winnen zal bij Berkum veel meer aanwezig zijn. Drie punten voor de thuisclub in deze wedstrijd tegen een tegenstander waar de vorm ver te zoeken is.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer