Voorbeschouwingen overige wedstrijden hoofdklasse B

Speelronde 22 in de hoofdklasse B kan ook wel de titel derby zaterdag mee krijgen. Want drie wedstrijden krijgen het etiket van derby opgeplakt. Flevo Boys – Urk, SDC Putten – Sparta Nijkerk en Excelsior’31- DETO zijn de ontmoetingen waar het omgaat. Mooie duels waar de supporters van de betrokken clubs met belangstelling naar uitzien. In de andere wedstrijden zijn de belangen ook groot. Het gaat om mee doen om de titel, of om de strijd om handhaving. De hoofdklasse B kent vele gelijkwaardige tegenstanders, vandaar elke week ook weer onverwachte uitslagen. Het is te hopen dat wedstrijden van zaterdag onder betere weersomstandigheden kunnen worden afgewerkt dan de natte condities van afgelopen speelronde.

Excelsior’31 – DETO 

Na het verlies zaterdag in Staphorst is Excelsior’31 wel wat achterop geraakt in de strijd om het kampioenschap. DETO is de laatste weken goed bezig, en heeft de nodige punten behaalt. Veilig is de ploeg nog lang niet, maar rechtstreekse degradatie is steeds verder weg voor de Vriezenveeners. Zaterdag de derby in Rijssen. DETO gaat ook in Rijssen de nieuwe tactiek gebruiken om een goed resultaat te halen. Derby’s zijn moeilijk voorspelbaar, maar Excelsior’31 moet in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

Buitenpost – WHC 

Een heel belangrijke wedstrijd voor beide teams. Want beiden zijn gewikkeld in de strijd om handhaving. Buitenpost (foto) staat er wel beter voor, maar heeft nog wel punten nodig om het hoofdklasse verblijf met een jaar te verlengen. WHC heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen, maar staat nog wel op een degradatieplek. Een spannende wedstrijd gaat het vast worden tussen deze beide ploegen. Uiteindelijk draait het uit op een gelijkspel.

AZSV – Staphorst 

AZSV ontvangt koploper Staphorst. Deze ploeg snoepte op de laatste speeldag van de 2e periode net de periodetitel af van AZSV. Misschien dat de thuisclub wel hoopt dat Staphorst kampioen wordt, want dan kunnen zij de 2e periodetitel overnemen. Maar dat wil niet zeggen dat AZSV de punten cadeau gaat doen aan Staphorst. De koploper zal alle zeilen moeten bijzetten om te winnen in Aalten. AZSV is thuis moeilijk te verslaan, maar Staphorst zit in positieve flow, en slaagt erin om deze wedstrijd te winnen.

Flevo Boys – Urk 

Een spannende derby voor beide ploegen. Om nog meer mensen de kans te geven deze wedstijd te bezoeken is de aftrap op 18:00 uur gezet. Echt flitsend zijn de resultaten niet van de thuisclub na de winterstop. De ploeg staat op dit moment op de 10e plaats, maar heeft nog wel een paar overwinningen nodig om helemaal veilig te zijn. Urk doet het stuk beter, en doet nog volop mee in de kampioensrace. Om niet verder achterop te raken moet Urk deze wedstrijd winnen. Gelet op de vorm van beide ploegen, is de voorspelling winst voor Urk.

SC Genemuiden – DUNO D 

SC Genemuiden is het aan eigen trouwe aanhang verplicht om deze wedstrijd te winnen. De thuisclub verloor de laatste 3 wedstrijden, dus het is weer eens tijd voor een overwinning. Ook voor DUNO loopt het niet zoals men zou willen in Doorwerth. In plaats van bovenin meedraaien moet de ploeg alle zeilen bijzetten om zich te handhaven in de middenmoot. SC Genemuiden zal in deze thuiswedstrijd laten zien dat ze wel degelijk een team zijn dat uitstekend kan voetballen. Helaas voor DUNO, maar de punten zijn voor de thuisclub.

SDC Putten – Sparta Nijkerk

Dit is ook een echte derby. De aftrap van deze wedstrijd ook om 18:00 uur. Ook hier hoopt men dat daardoor nog meer toeschouwers op deze wedstijd zullen afkomen. De thuisclub staat op een mooie 7e plek op de ranglijst. De club lijkt het seizoen zonder zorgen te kunnen uit voetballen. Voor Sparta zijn de belangen groter. Zij hebben nog alle kans in strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse. SDC Putten heeft een goed voetballend elftal dat het Sparta heel moeilijk kan gaan maken. Sparta wil bovenin blijven meestrijden en heeft net meer wilskracht om te winnen.

ACV – Berkum 

ACV behoort ook tot de ploegen die strijden om het kampioenschap. Op dit moment is de achterstand op koploper Staphorst wel 6 punten, maar met nog 9 wedstijden te spelen is dat geen onoverbrugbare kloof. Berkum (foto) deed de laatste weken goede zaken op de ranglijst door te winnen van SVZW en SC Genemuiden. Hierdoor is de lucht boven Berkum aardig opgeklaard, al zijn alle donkere wolken nog niet verdwenen. ACV weet dat het in de achtervolging op Staphorst geen fouten mag maken. In deze thuiswedstrijd lukt het ACV om Berkum te verslaan.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer