Voorbeschouwingen overige wedstrijden Hoofdklasse B

Zaterdag staat speelronde 23 op het programma. Opnieuw een speelronde waarin de belangen groot zijn. Elk team heeft nog wel iets om voor te strijden. De top zes heeft wel afstand genomen van de middenmoot. De ploegen in de middenmoot zijn in theorie nog geen een van allen veilig, al heeft SDC Putten een voorsprong van 7 punten opgebouwd op nummer 13; CSV Apeldoorn. Voor SVZW ziet het er onderaan wel heel somber uit. Maar er zijn elke week verrassende uitslagen, dus wie weet wat er zaterdag weer staat te gebeuren. Op zaterdag 30 maart staat er een inhaalprogramma op de agenda, en op zaterdag 6 april is er weer een volledige speelronde in het schema opgenomen.

Sparta Nijkerk – WHC

Voor Sparta Nijkerk was afgelopen zaterdag een mooie dag. Zelf de derby in Putten winnend afsluiten, en dan zien dat koploper Staphorst 2 punten verspeeld in Aalten. Hierdoor zijn er meer kansen op het kampioenschap. WHC kwam zaterdag niet in actie. Het veld in Buitenpost was onbespeelbaar door de vele regen. Om in de race om het kampioenschap te blijven moet Sparta Nijkerk blijven winnen. In elk geval in thuiswedstrijden. WHC is gewikkeld in de strijd om handhaving. Zij zullen er alles aan doen om ook in Nijkerk punten te pakken. Sparta Nijkerk is in staat om deze thuiswedstrijd te winnen.

SC Genemuiden – Flevo Boys

Bij aanvang van dit seizoen was SC Genemuiden kampioenskandidaat. De realiteit nu is dan de club nog punten moet gaan pakken om niet in de degradatie strijd verzeild te raken. Flevo Boys staat ook op een gevaarlijke plek. Nog maar 3 punten voorsprong op de nummer op de nacompetitieplekken. Beide ploegen moeten dus voor de winst gaan. Gelet op de resultaten is Flevo Boys het beste in vorm van de twee. SC Genemuiden krijgt in deze thuiswedstrijd de volgende klap te verwerken. Flevo Boys gaat met 3 heel belangrijke punten weer naar huis.

CSV Apeldoorn – Buitenpost

Beide ploegen hebben 23 punten. Alleen heeft Buitenpost twee wedstrijden minder gespeeld. Na de winst op SVZW van afgelopen zaterdag zou het voor CSV een hele goede zaak zijn om ook deze wedstrijd te winnen. Dan komt CSV op de veilige 12e plek terecht. Buitenpost zal alle zeilen bijzetten om weer met punten naar Friesland te vertrekken. Een mooie wedstijd zal het niet worden, maar wel een enorm spannende wedstrijd. Dat is ook logisch, want de belangen zijn groot. Een gelijkspel is de uitkomst, en daar schiet vooral CSV Apeldoorn niets mee op.

DUNO D – Staphorst

DUNO D heeft ook nog wel punten nodig om definitief veilig te zijn in de hoofdklasse B. Deze week komt koploper Staphorst naar Doorwerth. Niet direct een makkelijke wedstrijd voor DUNO. Staphorst morste zaterdag twee punten tegen AZSV, de wedstrijd eindigde in 2-2. Elke ploeg wil natuurlijk graag winnen van de koploper. Ook DUNO D zal dat gaan proberen. Winnen zit er niet in. maar een gelijkspel hoort wel tot de mogelijkheden.

Urk – SDC Putten

Urk is wat afgezakt op de ranglijst, maar hoort nog steeds tot de kanshebbers op het kampioenschap. SDC Putten staat stevig in de middenmoot. Wel gingen de laatste twee wedstrijden verloren. Dus het wordt weer eens tijd om punten te pakken. Urk is echter een moeilijk te kloppen tegenstander, vooral in thuiswedstrijden. SDC Putten heeft een goed voetballend elftal, maar dat is niet in staat om punten te pakken op Urk.

ACV – DETO

ACV wil ook mee blijven strijden om de titel. Dus is het plan om deze thuiswedstijd te winnen. Dat zal een hele opgave worden. Na de winterstop graaft DETO zich in, en gokt dan op goals via snelle uitbraken. Die tactiek heeft al aardig wat punten opgeleverd, al lukte dat zaterdag niet tegen Exccelsior’31. ACV weet dus wat het te wachten staat. Proberen een gaatje te vinden in de Vriezenveense muur en zelf de verdediging gesloten houden. ACV heeft de kwaliteiten in het elftal om deze klus te klaren, en zodoende keert DETO puntloos weer naar huis.

Berkum – Excelsior’31

Berkum haalt de laatste weken de nodige punten binnen. Zaterdag jl. speelde Berkum met 1-1 gelijk tegen ACV in Assen. Dat geeft aan dat Berkum over een goed elftal beschikt. Excelsior’31 is kanshebber op de titel. Om in de buurt van Staphorst te blijven is winst noodzakelijk. Berkum is in staat om het de Rijssenaren heel moeilijk te maken. Het gaat aankomen op details. En dan gaat de doeltreffendheid van de Rijssense spitsen de doorslag geven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer