Zaalvoetballers Excelsior’31 spelen zich veilig

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben zich vrijdagavond, met nog twee speelrondes voor de boeg, veilig weten te spelen in de eerste divisie. Het team van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis won in een prachtige én zinderende wedstrijd met 3-2 van topploeg LZV/Kuypers Hair & Welness.

Excelsior’31 had nog wat goed te maken met de bezoekers. Voor de winterstop ging het in Lichtenvoorde met dubbele cijfers onderuit. Daarnaast verliep het de laatste weken stroef bij de Rijssenaren en werden onnodig punten verspeeld. Met daarbij de wedstrijden tegen de nummers twee en drie van de ranglijst in het vooruitzicht, kon het een spannend slot van de competitie tegemoet zien.

Tegen de nummer drie van de ranglijst startte Excelsior’31 voortvarend aan de wedstrijd. De Rijssenaren gooiden alle schroom van de laatste weken van zich af. Het speelde als een volwassen ploeg, dat ook nog eens durfde te voetballen en hoog druk ging zetten. LZV/Kuypers kwam hierdoor weinig aan voetballen toe en de grootste kansen waren voor Excelsior’31. Helaas was het in de afronding niet scherp genoeg. De bezoekers kregen spaarzame kansen, maar bij Excelsior’31 was keeper Willard Baan niet te passeren. Er werd gerust met een 0-0 stand.

Ook in de tweede helft was Excelsior’31 de bovenliggende partij, al kwamen de rood-witten kort na rust goed weg toen een schot van de uitploeg op de lat belande. Hierna een aantal kansen over en weer, maar beide keepers hielden hun ploeg op de been. In de 27e minuut viel dan uiteindelijk het eerste doelpunt van de avond. Namens Excelsior’31 trof topschutter Arnoud Baan vanuit de draai doel: 1-0. Excelsior’31 leek in een stunt te geloven, maar niet veel later kwam LZV/Kuypers vanuit een standaard situatie op gelijke hoogte: 1-1. De Rijssenaren raakten niet van slag door het tegendoelpunt, want niet veel later was het Rik Harbers die na een mooie aanval bij de tweede paal het net wist te vinden: 2-1. Voor Rik Harbers een opsteker, want hij maakte deze avond zijn rentree na een langdurige blessure.

LZV/Kuypers had veel overtredingen nodig. Zo ook in de 34e minuut toen Henk Lankamp bij een vrije doortocht onreglementair werd belet. Met als gevolg een directe rode kaart voor LZV/Kuypers. Excelsior’31 profiteerde direct van de man-meer-situatie. Niemand minder dan Arnoud Baan was het eindstation: 3-1. De uitploeg nam een time-out en wisselde met nog vijf minuten zuivere speeltijd haar keeper in voor een vijfde veldspeler. Excelsior’31 stond goed gepositioneerd en kreeg twee grote kansen om van afstand het lege doel te vinden, maar beide keren ging de bal net naast.

Toch wist de geslepen ploeg uit Lichtenvoorde twee minuten voor tijd een gaatje te vinden en werd de stand 3-2. Voor Excelsior’31 en de toeschouwers werden het twee zenuwslopende minuten. Excelsior’31 had de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, maar wederom miste het op een haar na een leeg doel. In de absolute slotfase kwamen de Rijssenaren nog een keer goed weg, maar Excelsior’31 hield stand en boekte zo een onverwachte 3-2 overwinning. Een echte teamprestatie.

Doordat concurrent Madereros CF verloor bij FCK/De Hommel (dat hierdoor kampioen werd), zijn de Rijssenaren zeker van lijfsbehoud in de eerste divisie. De promovendus uit Rijssen kan hierdoor met een fijn gevoel de laatste twee wedstrijden van het seizoen ingaan. Op 5 april speelt het uit tegen BE’79, om vervolgens het seizoen op 12 april met een thuiswedstrijd tegen Madereros CF af te sluiten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer