Zaalvoetballers stellen opnieuw teleur

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond slechte zaken gedaan. Na een 3-0 voorsprong, verloren de Rijssenaren het thuisduel tegen CFM/Transito met 3-6. Excelsior’31 maakt het zichzelf op deze manier onnodig moeilijk in de eerste divisie, want de voorsprong op de concurrenten voor lijfsbehoud slinkt.

Excelsior’31 begon goed aan de wedstrijd, iets wat de laatste weken zeker niet het geval was. De Rijssenaren lieten zaalvoetbal zien wat voor de winsterstop ook getoond werd. Na goed spel kwam het door doelpunten van Arnoud Baan (tweemaal) en Jan Borghuis op een comfortabele 3-0 voorsprong. De achterhoede oogde solide, met Serhat Sakru als uitblinker aan de kant van Excelsior’31. Een afvallende bal kort voor rust leverde een tegendoelpunt op: 3-1.

Na rust was Excelsior’31 geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft. Aan de kant van de Rijssenaren ging werkelijk alles fout, met als resultaat vijf tegendoelpunten. Aan al deze tegendoelpunten gingen persoonlijke fouten aan vooraf, die op dit niveau keihard worden afgestraft. De gifbeker voor Excelsior’31 moest deze avond helemaal leeg. Het droop af met een 3-6 nederlaag.

Excelsior’31 blijft ondanks de nederlaag op de zevende plaats staan, maar ziet de voorsprong op plaats negen (PD-wedstrijden) wel verkleind worden. Met nog drie speelrondes te gaan zullen Excelsior’31 (19 punten), ZVV Ede (17 punten) en Madereros CF (14 punten) uit gaan maken welke twee teams plaats negen gaan ontlopen. Brasil’77 en Bristol Team, die respectievelijk op plaats tien en elf staan, zullen met elkaar gaan uitvechten voor rechtstreekse degradatie.

Komende week (22 maart) krijgt Excelsior’31, thuis in Sporthal De Reggehal, nummer drie LZV/Kuypers op bezoek. ZVV Ede neemt het op tegen nummer twee BE’79 en Madereros CF speelt tegen koploper FCK/de Hommel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer