Blauw-Zwart moet genoegen nemen met een punt tegen Arena

Afgelopen zaterdag stond voor Blauw-Zwart de laatste zaalwedstrijd van het seizoen op het programma. Met slechts één punt achterstand op koploper SEV uit Zelhem was het voor Blauw-Zwart taak om te winnen. In de laatste zaalwedstrijd van het seizoen stond er een thuiswedstrijd tegen Arena uit Rhenen op het programma. Arena nam bij aanvang van de wedstrijd de derde plaats in beslag.

Kwart over vijf werd er afgegooid in Wierden nadat er in sporthal ’n Dikken stil gestaan was bij het overlijden van Herman Michel. De ploeg uit Wierden nam in het begin van de eerste helft het initiatief door een 4-2 voorsprong op het scorebord te zetten. In de eerste helft was het nog stuivertje wisselen qua scores en zo werd er gerust met een score van 7-7. Blauw-Zwart had het lastig met het verzorgen van de rebound waardoor de aanvallen vaak werden afgekapt na slechts één schot, bij Arena was de aanvallende rebound echter beter verzorgd en door het kunnen herhalen keek de ploeg van Marco Groothuis ineens tegen een 8-9 achterstand aan. De Wierdenaren konden het initiatief weer oppakken en konden uitbreidden naar een voorsprong van 14-10 en later 18-15. Arena geloofde er nog steeds in om punten te gaan pakken in Wierden en met lange aanvallen werd er nog drie keer gescoord. Blauw-Zwart wist in de slotfase het verschil niet meer te maken en zo werd er afgefloten met een stand van 18-18 op het scorebord.

Later op de avond volgde het bericht dat koploper SEV verloren had van de Eemvogels uit Soest en dit betekende dat SEV en Blauw-Zwart in klasse 4E allebei zijn geëindigd met 17 punten. Helaas voor de Wierdenaren heeft SEV in de twee rechtstreekse duellen twee keer gewonnen (20-10 en 14-21) en is hiermee het onderling resultaat van SEV beter. Zaterdag 20 april staat de eerste veldwedstrijd van Blauw-Zwart op het programma, het team van Marco Groothuis mag dan thuis aantreden tegen SDO. Wij hopen u allemaal het veldseizoen weer te zien op sportpark het Lageveld.