Heren VKC sterk in Enschede: 9-12

VKC heren wist de afgelopen 3 wedstrijden geen enkel punt binnen te halen terwijl er door alle concurrenten wel punten werden gepakt. In Enschede tegen EZC werd er aangetreden met een grote selectie om daar wel 3 punten te pakken. Na een scherpe en duidelijke speech van coach Marcel Jacobs wisten de heren precies wat het doel was voor deze avond: keiharde press en continu blijven gaan. De Tubbergenaren hadden deze boodschap goed begrepen en schoten uit de startblokken. Door sterk verdedigen en goed uitgespeelde aanvallen kwam er een voorsprong van 1-6 op het scorebord na het eerste kwart.

Toch kwam EZC in het tweede kwart sterker terug, door drie snelle doelpunten werd onze voorsprong terug gedrongen tot 4-6. Er moest scherper worden gespeeld om de voorsprong te houden, ook moest er worden opgepast met onze grootste vijand dit seizoen: de vele Ptjes die wij krijgen. VKC wist 2 aanvallen daarop volgend wel af te maken en zo een stand van 4-8 neer te zetten.

Het vele zwemmen was een duidelijk kenmerk van deze wedstrijd, dit werd vooral in de derde periode kenbaar. Met slechts 2 doelpunten beide in het voordeel voor VKC werd deze periode afgesloten met een 4-10 voorsprong voor de Tubbergenaren. EZC trachtte in de vierde set enigszins aansluiting te vinden door 5 maal te scoren in deze periode terwijl VKC er slechts 2 wist te maken. Uiteindelijk was VKC scherper in de gehele wedstrijd en wist de nodige 3 punten mee te nemen naar Tubbergen. Eindstand 9-12.

Doelpunten: Bram Paus: 4 keer, Ruben Weghorst: 2 keer, Tom ter Wee: 2 keer, Rob Kienhuis: 2 keer, Pascal Pouwel: 1 keer en Rogier Krom: 1 keer.