Sportlust Vroomshoop wint van SV Almelo

Na een weekje rust mochten de heren van Sportlust Vroomshoop afgelopen zondag weer de wei in. SV Almelo kwam op bezoek in Vroomshoop en werd met lege handen weer naar huis gestuurd. In de eerste helft was het spel aan beide zijden rommelig. Sportlust had wel licht het veldoverwicht maar kwam niet tot grote kansen. Met ballen achter de verdediging van SV Almelo probeerde Sportlust toch voor gevaar te zorgen. Zo ook toen Simon Spoor na een half uur alleen naar het doel van de gasten mocht. Hij mistte niet alleen maar leek zichzelf ook ernstig aan zijn knie te blesseren. Niek Bruins moest zodoende na 30 minuten al opdraven en deed dit het restant van de wedstrijd met verve.

Van de heenwedstrijd in november wist Sportlust dat Almelo continu de fysiek sterke spits in de voet probeerde te spelen om hierna de bal te laten vallen op de inschuivende middenvelders. Uit een vrije trap raakte Almelo voor rust nog wel de paal. Ruststand: 0 – 0.

Na rust eenzelfde spelbeeld, weer een beter Sportlust maar dit keer met ook beter voetbal. Het was Dennis Jozic die al na twee minuten de bal voorlangs kopte, weer twee minuten later wist hij wel het net te vinden. Oog in oog met de doelman faalde Josic niet. Almelo begon een half uur voor tijd met opportunistisch voetbal maar Sportlust kwam geen moment aan het wankelen. Het was de ingevallen Stijn Bruins die in de blessure tijd met zijn eerste treffer in de hoofdmacht de verlossende 2 – 0 op het scorebord wist te prikken.

Sportlust Vroomshoop pakte zo na enkele gelijke spelen eindelijk weer (en terecht) de volle buit. Volgende week zondag speelt Sportlust opnieuw thuis, ditmaal tegen RSC Rossum.