Vroomshoopse Boys door naar de halve finale beker

Op sportcomplex De Bosrand kregen de ruim 300 toeschouwers een heerlijke kwartfinale van de strijd om de districtsbeker KNVB te zien tussen zaterdag tweede klasser Vroomshoopse Boys en zondag hoofdklasser Sportclub Silvolde. De soepel combinerende gasten begonnen sterk en na 3 minuten kegelde aanvoerder Ischa Krosse de bal van afstand kiezelhard tegen de onderkant van de lat. Vroomshoopse Boys moest even terug, maar knokte zich met de nodige duelkracht terug in de wedstrijd. Jordy Harms en Ramon de Jong kregen kleine kansen, die niet werden verzilverd. Aan de andere kant dwong een gevaarlijke voorzet van Kelvin Meijer Boys-doelman René Kok tot een stijlvolle redding.

In de 27ste minuut sloeg Sportclub Silvolde toe uit een corner vanaf links van Rick Bouwmeister. De vrijstaande Ischa Krosse kon ongehinderd inkoppen: 0-1. Het pleit voor de mentale veerkracht van de thuisploeg, dat in de fase daarna weer met veel inzet de aanval werd gezocht. De tegenstoten van de gasten waren echter levensgevaarlijk en na een half uur spelen bleef keeper René Kok knap overend bij een grote schietkans van Rick Bouwmeister. De Boys richtte de rug en in de 34ste minuut werd die instelling beloond. Na een inzet van Ramon de Jong kreeg Jordy Harms de bal voor de voeten. De centrumspits van de Boys haalde direct de trekker over: 1-1. Even later kreeg Jos Hutten (foto) namens de Boys een vrije kopkans, maar de bal vloog net naast de paal. De brilstand leek de ruststand te worden, maar dat liep even anders. In de 44ste minuut draaide een corner van Sportclub Silvolde vanaf rechts gevaarlijk in en Mike van Aken zorgde koppend voor 1-2.

Dat was natuurlijk een flinke domper voor de hartstochtelijk strijdende thuisploeg, die in de tweede helft waar mogelijk de aanval zocht. In de 50ste minuut bereikte Jos Hutten met een lepe steekpass Ramon de Jong (foto), die de snel uitgekomen doelman Stan ten Vaarwerk net niet met een lob kon verschalken. De strijd werd daarna wat grimmiger zonder dat het een onsportief karakter kreeg en speelde zich vooral op het middenveld af. De kansen werden steeds schaarser. In de 69ste leidde een vloeiende combinatie van Jordy Harms en Ramon Bolks tot een kans voor de middenvelder van de Boys, maar de bal werd hard overgeschoten.

In de 73ste minuut werd de jonge en ijzersterk spelende rechter verdediger Sil Derks gewisseld voor de extra fysiek sterke aanvaller Tim van der Kolk. Dat was voor de Boys het sein om nog meer de aanval te zoeken en er kwamen ook kansen voor de thuisploeg. In de 86ste minuut speelde Jordy Harms Tim van der Kolk vrij, maar keeper Stan ten Vaarwerk redde bekwaam met z’n rechter voet. In de 88ste minuut moest de moegestreden Jordy Harms met een blessure het veld ruimen en hij werd vervangen door Robert Veld. Een opstootje in de slotfase kostte enkele Boys-spelers een gele kaart en een speler van Sportclub Silvolde zelfs rood.

In de blessuretijd mocht Leon Dogger nog een vrije trap nemen ter hoogte van de middenlijn. De bal werd nog een keer in het strafschopgebied gepompt bij Sportclub Silvolde en de attente Jos Hutten scoorde van dichtbij: 2-2. De Bosrand ontplofte bijna en even later floot scheidrechter Wilfried van Schaik voor de laatste keer. Een heroïsch voetbalgevecht had geen overwinnaar gekregen en penalty’s moesten de beslissing brengen. Sportclub Silvolde scoorde eerst en daarna waren Robert Veld en Ramon de Jong trefzeker: 2-1. Sportclub Silvolde kwam op 2-2, maar de daarop volgende penalty werd subliem gepakt door Boys-keeper René Kok (foto). Robin Drenthen en Jos Hutten tilden daarna met onberispelijk genomen penalty’s de stand naar 4-2. De volgende penalty van Sportclub Silvolde werd weer magistraal gestopt door doelman René Kok en daarmee was de beslissing gevallen.

Dolenthousiaste Boys-supporters bestormden het veld om hun bekerhelden te feliciteren. Het karaktervolle collectief van Vroomshoopse van Boys kreeg loon naar werken in een meeslepend en sensationeel bekergevecht.

De mannen van hoofdtrainer Karlo Meppelink en assistent Henk Harmens spelen nu op zaterdag 4 mei uit de kwartfinale tegen Rohda Raalte. Het bereiken van die halve finale in de strijd om de districtsbeker betekent tevens een startbewijs in het seizoen 2019-2020 in het grote bekertoernooi van de KNVB met daarin deelname van profclubs.

Foto trainer archief: Erwin Heuver. Actiefoto’s: Arrien Kuilder.