Borhave sterkste in streekderby bij DSVD 25-27

Borhave had in dit derde duel van de nacompetitie iets recht te zetten, dat lukte de ploeg uit Borne. Borhave kon aan de hand van de ervaren Eline en Tara en ondersteund door de nadrukkelijk aanwezige aanhang een stempel op de wedstrijd zetten. De reguliere competitie heeft al duidelijk gemaakt dat DSVD en Borhave aan elkaar gewaagd zijn dat was ook vandaag het geval.

De tweede wedstrijd in de nacompetitie ontbrandde in een bloedstollend duel met wisselende perspectieven. Borhave nam als eerste enige afstand. DSVD wist dat weer te corrigeren. Borhave ging weer maar opnieuw kwam DSVD terug. Bij 10-10 was alles weer gelijk. In de slotfase van de eerste helft kwamen de gasten alsnog op voorsprong waardoor Borhave met een 12-13 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft verliep vanuit Borns perspectief in de aanvang minder voorspoedig. DSVD nam het initiatief en kwam op voorsprong. Borhave pareerde weer. Wederom liep de thuisploeg uit maar in de slotfase haperde het scoren bij DSVD, daar waar Tara Grashof (foto) en Eline Legtenberg hun jonge medespelers op sleeptouw namen en gestaag bleven scoren. Borhave maakte gelijk en kwam met nog een minuut te spelen op voorsprong. DSVD wist de gelijkmaker niet te produceren en Nina Lansink Rotgerink maakte vanaf de cirkel de laatste treffer. Borhave won en nam daarmee opnieuw de leiding in de nacompetitie, gevolgd door DSVD en SEW op respectievelijk 1 en 2 punten. De voorsprong van Borhave op de nummer laatst (Foreholte) is inmiddels 7 punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan is rechtstreekse degradatie voor Borhave daarmee uitgesloten, en voor DSVD zeer onwaarschijnlijk. De strijd om de veilige bovenste twee plaatsen is nog open. Komende zaterdag 13 april om 19.30 uur speelt Borhave thuis tegen Foreholte.

Foto archief: sportfoto-oost