HC Twente MB1 neemt revanche met winst op Groningen MB1

Na de geflatteerde nederlaag tegen Klein Zwitserland vorige week, was HC Twente MB1 er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten in de thuiswedstrijd tegen Groningen. Dat was vanaf de eerste minuut te merken, HC Twente zette vanaf de eerste minuten vol druk op de verdediging van Groningen.

Dat resulteerde in de eerste helft in een handvol kansen, maar telkens was het een stick, de keeper of een onnauwkeurige afwerking waardoor het lang 0-0 bleef. Na een strafcorner van HC Twente die in eerste instantie nog goed verdedigd werd, wist Tirza Kuiphuis, via een stick van een verdediger, de bal met een enorme boog over de keeper in het doel te werken. Met de stand van 1-0 gingen beide teams rusten.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien. HC Twente MB1 vol in de aanval en voor Groningen werd het meer en meer tegenhouden. Wederom uit een strafcorner werd er gescoord. Dit keer na een foute stop, maar na dit hersteld te hebben met een mooie combinatie die Pien Postma over de doellijn wist te glijden: 2-0. HC Twente wist de wedstrijd prima uit te spelen.

Waar vorige week de uitslag geflatteerd was, was dat deze week geenszins het geval … de uitslag had makkelijk veel groter kunnen zijn. Volgend week de wedstrijd tegen en in Hilversum. Wederom een spannend potje aangezien beide teams in punten gelijk staan.