TVC ’28 overklast BWO en pakt belangrijke punten

Na vorige week de deksel op de neus gekregen te hebben in Nijmegen, moest vandaag door TVC’28 de rug gerecht worden tegen BWO om nog omhoog te kunnen blijven kijken.

TVC’28 begon sterk. BWO kwam nauwelijks aan de bal terwijl TVC’28 de bal goed rond liet gaan in de ploeg. In het begin leidde dit nog niet tot veel kansen, maar het was duidelijk dat TVC’28 er geen gras over wilde laten groeien deze wedstrijd. Dat bleek ook tussen minuut 20 en minuut 33. In 13 minuten tijd wist TVC’28 maar liefst 4 keer het net te vinden en de wedstrijd te beslissen. De eerste goal, in minuut 20, kwam op naam van Daan Geerts na een goede voorzet van Okke Schepers. Vier minuten later scoorde Mauro Plegt na goed voorbereidend werk van Geerts. De 0-3 kwam op naam van Tom Koelman, deze wedstrijd als centraal verdediger, uit een korte corner. Vervolgens wist Okke Schepers van buiten het strafschopgebied de bal in de verre hoek te plaatsen: 0-4. Voor rust schoot Schepers ook de lat bijna doormidden uit een vrije trap. Met een stand van 0-4 werden de kleedkamers weer opgezocht.

De tweede helft ging begon TVC’28 ook fel. In de 49e minuut resulteerde dit zelfs tot de 0-5 door Schepers na een assist van Daan Geerts. Na dit doelpunt ging TVC’28 een versnelling lager en was het zaak de wedstrijd rustig uit te spelen. Dit lukte bijna foutloos: in de 60e minuut scoorde BWO de 1-5, maar voor de Hengeloërs viel er geen eer meer te behalen in het verloop van de wedstrijd. Naast de rentree van Ruud Hesselink maakte ook Stef Roelofs in de 67e minuut weer zijn opwachting na 6 maanden afwezigheid.

Ondanks de komst van de topscorer van TVC’28 bloedde de wedstrijd dood. Hierdoor pakt TVC’28 drie ontzettend belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Volgende week spelen de mannen van Marcel Waaijer weer thuis, Rigtersbleek komt op bezoek. Om 14:00 wordt er afgetrapt.