Peatminers X14 wint van directe concurrent

Afgelopen zaterdag, dé wedstrijd voor het kampioenschap seizoen 2018-2019. Door het spelen van anderhalve competitie had Peatminers 2 keer tegen Twente Buzzards gespeeld, 1 keer verloren en 1 keer gewonnen. De laatste wedstrijd speelde men thuis en hierdoor had Peatminers een klein voordeel. De spanning bij de spelers, trainers / coaches was de laatste weken al merkbaar. Wil men kampioen worden, dan moet er gewonnen worden. De wedstrijd begon gespannen en aan het score verloop was dit ook te zien, stand na het eerste kwart 8-5 in het voordeel van Peatminers.

Na het tweede kwart was de stand 18-12 en na het derde kwart 23-24. Over en weer werd er veel gemist en kon geen team ver uitlopen. Bij aanvang van het laatste kwart, was de boodschap van de coaches, nog 10 minuten knallen, veel plezier maken en gewoon de winst pakken, want hier hebben ze het hele jaar hard voor getraind en gespeeld. De laatste minuut begon de thuisclub met een stand van 32-30 en daarin werd nog 1 keer gescoord en wel door Pestminers. Eindstand 34-30. Het kampioenschap kan zaterdag 13 april worden gevierd, als ze onze laatste wedstrijd winnen, thuis om 16.00 uur tegen Risne Stars.