Belangrijke overwinning Den Ham

Met nog vier wedstrijden te spelen om eventuele PD wedstrijden te ontlopen deed Den Ham zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen Be Quick ’28 prima zaken door een 1-3 overwinning. Binnen twintig minuten zou zelfs een 0-3 stand al mogelijk zijn geweest. Een inzet van Thomas Remmink in de 12e minuut werd door Dennis Schotanus op onnavolgbare wijze van de doellijn gehaald. Slechts enkele minuten later was er een keihard schot op de lat van Luuk Kuiper, dat beter had verdiend, en even daarna was het opnieuw Thomas Remmink die zijn inzet zag gekeerd.

Gedurende het eerste half uur had Be Quick’28 dan ook weinig in te brengen. Via een doelpunt van Luuk Kuiper kwam Den Ham dan ook verdiend op voorsprong in de 31e minuut na goed voorbereidend werk van Roy Zorgdrager. Daarna sloop er toch wat onachtzaamheid in het Hammer spel. Doelman Ekkel moest is de 43e minuut tot twee maal toe alle zeilen bijzetten om een Zwols doelpunt te voorkomen. Op slag van rust was hij echter kansloos op een inzet van Hugo Winkeler, zodat de beide ploegen met een 1-1 stand aan de thee konden.

Na de pauze gaf Den Ham opnieuw vol gas. Na een mooie actie van Rane Kootstra kwam Thomas Remmink net een teenlengte te kort om te scoren. Het was Joost Veurink die in de 61e minuut uit een vrije schop van ruim 20 meter de 1-2 scoorde.

Daarna moest Be Quick wel komen. De ploeg probeerde het wel en drukte de Hammenaren in de verdediging. Verder dan een schot in het zijnet van Sander Aarten kwam Be Quick echter niet. Den Ham daarentegen wist na een snelle uitbraak in de slotminuten zelfs de 1-3 te scoren door Randall van Haarst, waardoor de overwinning een feit was.

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Den Ham alles nog in eigen hand. Met vier ploegen binnen 1 punt van elkaar in de stand, vanaf plek 10 tot en met 13 zijn er nog kansen genoeg om de nacompetitie te ontlopen. Zelfs DZSV op plek 9 op 4 punten afstand is nog niet veilig. Zeker gelet op het feit dat de Hammeneren nog spelen tegen DZSV en De Esch, is alles nog mogelijk, waarbij de ploeg zeker moed kan putten uit het spel van afgelopen zaterdag tegen Be Quick’28.