Den Ham verliest ruim van koploper

In de thuiswedstrijd tegen koploper Dos Kampen liep Den Ham gedurende de hele partij achter de feiten aan. Al na 3 minuten kwam de ploeg op een 0-1 achterstand. Uit een hoekschop kopte Maurice Vespignani de bal tegen de lat. Terwijl de Hammer verdediging geschrokken toe keek, wist hij vervolgens liggende de bal in het doel te werken.

De Hammer ploeg werkte hard, maar kon geen moment overtuigen. Het duurde ruim een half uur voordat Den Ham een eerste kansje kreeg via Kevin Ruiterkamp. Slechts enkele minuten later kreeg Dos Kampen een kadootje van de Hammer verdediging. Een door scheidsrechter Spoler terecht toegekende, maar geheel onnodige, strafschop, werd door Bas Adema koeltjes benut. Daarmee was de wedstrijd, die eigenlijk nimmer een wedstrijd was, al bijna gelopen. In de 43e minuut was het Alan Bakker die een goed uitgespeelde aanval afrondde en de 0-3 scoorde.

Na de pauze scoorde de ploeg uit Kampen ook nog de 0-4 en de 0-5. De nederlaag lag ook voor een groot deel aan de bezetting van de Hammer ploeg, die door blessures en schorsingen 5 basisspelers mistte. Blessures kun je natuurlijk oplopen, maar het grote aantal, af en toe onnodige, schorsingen begint de Hammer ploeg op te breken.

Met nog vier finale wedstrijden te gaan zal het nog moeilijk worden de eventuele nacompetitie te ontlopen. Met een compleet team moet het echter lukken om op eigen kracht klassenbehoud veilig te stellen.