Verlies voor WVC Volley heren in laatste wedstrijd van de reguliere competitie

Zaterdag was het SUPER SATURDAY bij Weghorst makelaardij WVC Volley. Een dag vol festiviteiten voor jong en oud. Nadat er drie speelrondes zijn gespeeld door jeugd en senioren teams mocht Heren 1 aantreden voor de laatste wedstrijd van het seizoen in de reguliere competitie. Op papier een interessante wedstrijd, Weghorst Makelaardij WVC Volley Heren tegen Rabobank Orion Volleybal Doetinchem Heren 3, waarbij WVC op de tweede plek staat en Orion op plek drie. Inzet de tweede plek in Derde divisie A welke recht geeft op P/D wedstrijden om mogelijk te promoveren naar de tweede divisie.
De eerste set begonnen de mannen van WVC redelijk scherp en namen meteen 3 punten afstand tot 5-2, helaas wisten ze dit niet vast te houden waardoor Orion langszij kon komen. Lange tijd ging het gelijk op en wisten beide teams geen voorsprong te pakken. Tot 17-16, hierna nam WVC langzaamaan het initiatief en wist de overwinning naar zich toe te trekken met 25-17. Tweede set hetzelfde beeld, WVC sterk in het begin waarna Orion weer langszij komt. Helaas wist WVC dit keer niet het initiatief te pakken en was het Orion die de winst pakken met 22-25.
WVC begon zeer zwak aan de derde set. Bij een stand van 1-6 werd een time-Out aangevraagd om de focus weer terug te krijgen. Tot halverwege de set keek WVC tegen een achterstand aan maar door een goede service serie halverwege de set wisten de mannen uit Wierden langszij te komen en er zelfs voorbij te gaan. Helaas wist Orion hierna een goede punten reeks neer te zetten en kwamen zelfs op setpoint 19-24. WVC gaf echter niet op en wist punt voor punt dichterbij te komen, bij 23-25 was de koek echter op en ging de winst naar Orion.
In de vierde set waren beide teams vanaf het begin aan elkaar gewaagd en ging het set verloop mooi gelijk op. Tegen het eind van de set leek de puf er uit te zijn bij WVC. Na een zware wedstrijd op donderdag waarbij de halve bekerfinale nipt werd verloren, was ook deze wedstrijd tegen Orion een pittige en werden de mannen conditioneel danig op de proef gesteld.Bij een stand van 20-24 werd er een publiekswissel aangevraagd voor Daniel Brouwer, omdat hij afscheid gaat nemen van deze mooie sport. Niet lang daarna kreeg ook de trainer/coach Arjan Heuver een presentje i.v.m. met zijn afscheid van het volleybalspel.
Ondertussen weigerde WVC de winst in deze set aan Orion te geven, tot aan 23-24 werd er gevochten voor elke bal. Helaas was de leiding klaar met het getoonde spel van de teams en was de wedstrijd plotsklaps voorbij. 23-25 voor Orion en daardoor een verdiende 1-3 voor de ploeg uit Doetinchem. Door de overwinning van de eerste set mag Weghorst makelaardij WVC Volley volgende week al spelen voor een plek in de tweede divisie.
Foto’s: Arnold Hilberink.