Dames HCT winnen nu wel van Steenwijk

Zondag stond een thuiswedstrijd op de planning voor HC Twente Dames tegen Steenwijk. De uitwedstrijd in Steenwijk werd een gelijke stand, dus de thuiswedstrijd wilde HC Twente dit rechttrekken en de drie punten in Hengelo houden. Vanaf minuut één gaf HC Twente volledige druk op Steenwijk, waardoor Steenwijk lastig aan het hockeyen kwam. Dat leverde zo’n 80% balbezit voor HC Twente op. Na een aantal opgelegde kansen voor HC Twente stond het helaas nog 0-0.
Twente kon in het begin van de eerste helft het doel nog niet vinden. Floor Leusenkamp opende terecht de score voor Twente in de eerste helft. Twente was overheersend op het veld in Hengelo en de meiden van Twente wisten Steenwijk steeds verder terug te dringen in de eigen cirkel. Dit werd beloont door een doelpunt van Jamie de Haan. Twente was oppermachtig in de eerste helft. Invalster Rosalie Koekenberg uit MA1 scoorde daarop de 3-0 voor Twente.
Na de rust zakte Twente wat weg. Twente liet Steenwijk hockeyen, wat in principe niet de bedoeling was, gezien de eerste helft. Twente wist geen kansen meer te benutten om de score nog meer uit te breiden. Het bleef lang 3-0 in de tweede helft. Steenwijk gaf in de tweede helft meer druk op Twente waardoor Twente wat terug zakte. Dit drukte Steenwijk uit in een doelpunt (3-1), die gescoord werd in de laatste minuten van de wedstrijd.