Hardwerkend SVZW opnieuw onverdiend ten onder

Zaterdag speelde SVZW de belangrijke wedstrijd tegen het gerenommeerde ACV uit Assen, al jaren uitkomend in de top van het amateur zaterdagvoetbal en ook dit seizoen wederom strijdend voor de titel. Voor SVZW geldt een geheel andere strijd, namelijk het gevecht tegen degradatie en dus moest er in Wierden simpelweg gewonnen worden. Na een aftastend begin, waarbij de eerste corner van de wedstrijd voor ACV was in de 13e minuut, schoot Frank Smit uit de corner van Deniz Sahbaz op het Assense doel, hij hield er een corner aan over.

Uit diezelfde corner genomen door Karlo Borghuis kopte Sahbaz (foto) fraai binnen, eerste kans en gelijk een doelpunt. Dat gaf de burgermoed, 1-0 na een kwartier spelen. De thuisploeg bleef duidelijk de bovenliggende partij in die eerste helft getuige de aanval via Karlo Borghuis in de 36e minuut waaruit Seniz Sahbaz over schoot. Menigeen had zich neergelegd om met de rust met een 1-0 voorsprong het eerste bedrijf af te sluiten, toen vlak voor het fluitsignaal ACV via Justin Mulder toch nog kans zag om de gelijkmaker binnen te frommelen, opnieuw een tegendoelpunt in de laatste seconden, want afgetrapt worden hoefde niet eens meer! Rust dus 1-1.

ACV begon furieus aan de klus, SVZW doelman Tim Sickman voorkwam erger in de 49e minuut door de kopbal van de voorwaartsen knap te redden en nog geen minuut later redde de paal een vroege achterstand. ACV wilde de voorsprong snel forceren, bleef aandringen en zag de kopbal van Marco van der Heide in de 57e minuut tot corner verwerkt worden, ja de druk van ACV stond er vol op dat eerste kwartier van de tweede helft, maar de thuisploeg hield stand. SVZW voetbalde zich allengs onder de druk vandaan, had Tom Hegeman de kans om zijn club opnieuw aan de leiding te helpen maar naast mikte. Datzelfde gold voor de kopbal even later van Lars Kamperman Leferink uit de voorzet van Karlo Borghuis.

In het verdere verloop van de wedstrijd kreeg SVZW meerdere kansen, maar zoals zo vaak de laatste maanden wilde de bal er maar niet in, viel net verkeerd of anderszins, kortom de sores voor de ploeg die onderaan de ranglijst bungelt. Ook ACV kreeg wel degelijk de mogelijkheden om te scoren. Gejuich aan Wierdense zijde in de 82e minuut toen Frank Smit de 2-1 scoorde maar de vreugde slechts van korte duur was omdat de treffer werd afgekeurd vanwege vermeend hands en omdat de schutter het met die beslissing niet eens was laten we maar zeggen, kreeg hij geel voorgetoverd. In de 88e minuut sloeg het noodlot toe, toen Robert Talens de kans kreeg om de wedstrijd te beslissen. Eindstand 1-2.Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Staphorst, alweer zo’n kampioenskandidaat als tegenstander en dus opnieuw een enorme uitdaging om daar een goed resultaat te behalen.