Sportlust Vroomshoop krijgt te weinig in duel met Oldenzaal

Zondagmiddag stond de wedstrijd Sportlust Vroomshoop tegen Oldenzaal op het programma. Door de blessure van Simon Spoor, Toon van Dam die een marathon had gelopen en Stefhan de Vries die ‘s nachts was weergekomen van vakantie moest Sportlust improviseren met de opstelling in Oldenzaal. De variant die uit de mouw kwam pakte goed uit. Sportlust was met name de eerste 30 minuten zeer gevaarlijk via de flanken en er werd goed combinatievoetbal op de mat gelegd. Ook de verdediging stond als een huis (de gehele wedstrijd).

De eerste speldenprikken kwamen dan ook van Sportlust via Tim Spoor (foto), Dennis Jozic en Toon van Dam. Echter was het Oldenzaal die tegen de verhouding met 0-1 voorkwam. De scheidsrechter, die de gehele wedstrijd grote overtredingen door liet gaan zag ineens een overtreding op de rand van de 16 van Sportlust, terwijl hier toch echt de bal werd gespeeld. De vrije trap werd ligt door de muur van Sportlust getoucheerd, waardoor Frank Dubbink kansloos was. Er werd dan ook gerust met 0-1.

In de tweede helft ging Oldenzaal verder waarmee het de eerste helft was begonnen namelijk grove overtredingen maken op de spelers van Sportlust. De scheids greep wederom niet in en liet alles doorgaan, waardoor Sportlust “lichtelijk” uit de wedstrijd werd getrapt. Toch lieten de Vroomshopers zich niet kennen en werd het via Dennis Jozic 1-1. Na een prima combinatie op het middenveld gaf Maarten te Walvaart een pass die Dennis binnenschoot. Sportlust ging door en kwam verdient op 1-2. Wederom was het Dennis Jozic die scoorde. Vanaf de punt van de 16 meter schoof hij de bal bekwaam in de verre hoek.

Hierna ging Sportlust door om de wedstrijd te beslissen. Dennis Jozic en de ingevallen Stijn Bruins gingen met zijn tweeën op de goal van Oldenzaal af. Echter floot de scheidsrechter voor buitenspel terwijl de grensrechter van Oldenzaal de vlag niet in de lucht stak. De wedstrijd hobbelde hierna richting het einde en de scheidsrechter van dienst leek nog één keer zijn stempel op de wedstrijd te willen drukken door de thuisploeg een penalty te geven in blessuretijd. Niemand kon zijn beslissing begrijpen zelfs de thuisploeg niet. De daarop volgende penalty werd benut; 2-2. Goed voetbal en dito inzet van de Vroomshopers werden zo onvoldoende beloond.

Sportlust kreeg in deze wedstrijd te weinig. Echter staat er volgende week Paasmaandag de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt het thuis tegen UD Weerselo.