Jolly Jumpers U16 plaatst zich voor Final Four

Het jongste eredivisieteam van de Tubbergse basketbalvereniging Jolly Jumpers speelde afgelopen weekend een uitwedstrijd tegen Lokomotief uit Rijswijk. Het was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Het U16-team, onder leiding van Miranda Blokhorst en Anna Steggink, weet zich definitief weten te plaatsen voor de Final Four.

Het eerste kwart werd sterk begonnen door het team uit Tubbergen met een goede press waarop Lokomotief geen antwoord had. De Rijswijkers kijken hierdoor direct tegen een achterstand van tien punten aan. Een aantal fastbreaks volgt, waardoor het eerste kwart eindigt in een ruime voorsprong voor Jolly Jumpers (13-34). Het tweede kwart werd door beide teams slordig gespeeld en weinig gescoord. De Tubbergse meiden weten de voorsprong te behouden en gaan de rust in met een stand van 21-46.

Tijdens het derde kwart werd in de verdediging snel geschakeld van man-to-man naar zone, waar Lokomotief zichtbaar meer moeite mee had. De Rijswijkers gaven veel ballen weg, waardoor Jolly Jumpers makkelijke scores kon maken. Het kwart werd afgesloten met 36-67 in het voordeel van Tubbergen. Het vierde en laatste kwart geven de meiden uit Tubbergen nog eenmaal vol gas: dit resulteerde in een eindstand van 49-87 in het voordeel van Jolly Jumpers.

Door de laatste reguliere competitiewedstrijd ruimschoots te winnen heeft U16 zich geplaatst voor de Final Four. De meiden hebben tot zaterdag 4 mei om zich voor te bereiden, want dan spelen ze de eerste wedstrijd in Landsmeer tegen Landslake Lions. Op zaterdag 11 mei treffen ze Landslake Lions in eigen huis. De thuiswedstrijd zal gespeeld worden in Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen.