Mariënberg en Juliana’32 delen de punten

Een remise die tegen Juliana’32 voor Mariënberg aanvoelde als zuur en dom verlies gezien de ongemeen spannende strijd onderin. Bij de volle buit had Mariënberg zomaar op de 8e plek gestaan met nog meer afstand van de gevaarlijke 13e en 12e stek. De conclusie is dat Mariënberg maar blijft kiezen voor de uiterst moeilijke route naar het uiteindelijke doel. Jammer was gewoon dat beide tegendoelpunten voorkomen hadden kunnen worden. Bij de eerste stond de muur totaal verkeerd opgesteld, bij de tweede mocht de aanvaller van Juliana’32 frank en vrij en bovendien ongehinderd binnen koppen.

Het eerste half uur gebeurde er niet veel. Na 37 minuten kreeg Juliana’32 een vrije trap op de rand van de zestien die even later tot de 0-1 werd gepromoveerd. Een doelpunt die er volgens de kenners er niet in had gemogen. Eerst stond de paal in de weg, de rebound leek alsnog prijsschieten voor de Hengelöers maar belandde gelukkig op de vuisten van Thijs Altena.

Na rust was het Rolf Hofsink die zijn ploeg bij de hand nam. Hij maakte na 57 minuten de verdiende gelijkmaker (1-1) en scoorde in de 65e minuut met bijna een identieke actie de bevrijdende 2-1 voorsprong. Slecht voetballen maar toch voorstaan. Gezien de tussenstanden op de andere velden een lekker resultaat.

Maar zoals gezegd mocht Mariënberg afgelopen zaterdag het gelijke spel wel terdege bij zichzelf zoeken. Bij een vrije trap aan de zijkant werd er in de defensie van de roodzwarten wederom niet adequaat gereageerd en zo kon het gebeuren dat Juliana’32 weer langszij kwam in de 71e minuut (2-2).

Hierna kregen de bezoekers de kans om zelf de 2-3 binnen te schieten maar stond Thijs andermaal op zijn post. De laatste twintig minuten veranderde er niets meer aan de stand. Mariënberg verzuimde zo jammer genoeg om qua punten afstand te nemen van de onderste regionen.