Almeloër Erik Vijverberg pakt EK titel biljart artistiek

De Nederlandse biljartequipe was vol vertrouwen naar Duitsland vertrokken voor het EK in Brandenburg, wetende dat in relatief veel disciplines Nederlanders tot de favorieten zou aan behoren. Maar dat de start van het EK zo goed zou zijn, dat overtrof niettemin alle verwachtingen. Ondanks dat er in Nederland maar zo’n 25 tot 30 spelers artistiek biljart beoefenen, er stonden er twee tegenover elkaar in de finale: Erik Vijverberg (r.) en René Dericks, ook nog eens zeer goede maten van elkaar. Dericks nam snel een aanzienlijke voorsprong, maar Vijverberg kwam geweldig terug en won zo de mooiste titel uit zijn carrière.

Ook bij het kader 71/2 was er Nederlands goud. Raymund Swertz, driebandenspeler bij het Haarlose HCR Prinsen, een routinier in het kaderspel ondanks zijn nog jonge leeftijd en pas vader geworden, kende relatief weinig problemen. Tegen ploeggenoot Eddy Leppens moest hij werken, en in de halve finale tegen Michel van Silfhout (r.op foto) was een mooie slotserie nodig om een achterstand goed te maken. Maar in de finale tegen Duitser Sven Daske was er echter geen vuiltje aan de lucht.

Foto’s: @ Ton Smilde Photography

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer