Amicitia begint tweede helft veldcompetitie tegen Heerenveen

In de afgelopen zaalperiode handhaafde Amicitia zich in de eindfase op knappe wijze in de Overgangsklasse. Na een aanvankelijk pijnlijk competitieverloop in de winter­periode was er in Vriezenveen uiteindelijk toch tevredenheid over het positieve eindresultaat. Vanaf het komende Paasweekend begint de tweede helft van de veldcompetitie. In de buitenlucht en op het kunstgras. De Vriezenveense formatie heeft als doelstelling zich ook daar te handhaven in de Overgangsklasse. Desondanks zijn de voortekenen niet florissant, Amicitia staat voorlopig geklasseerd op een voorlaatste plaats in de poule. Opnieuw een fikse opdracht in het vooruitzicht.

Voor trainer/coach Manfred Hofstede een nieuwe uitdaging om zijn relatief jonge team te laten inzien dat ook daar succes behaald kan worden. Eenvoudig wordt het niet. Komende zaterdag is het sterke Heerenveen de eerste tegenstander. Na de meivakantie zijn achtereenvolgens het Friese De Hoeve, Wit Blauw Kampen, AVO Assen, Sparta Zwolle en ASVD Dronten een nieuw sportief doelwit. Niet alleen ploegen die tot de verbeelding spreken maar bovendien teams die recent flink succesvol zijn geweest in de competitie. Kortgezegd, Amicitia kan flink aan de bak en moet zich per wedstrijd volledig focussen op een goed resultaat.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer