BC Bousema plaatst zich voor de play-off; nog kleine kans voor HCR Prinsen

De Lochemse driebandenspelers van BC Bousema hebben zich zaterdagmiddag in eigen huis geplaatst voor de play-off wedstrijden om het kampioenschap. De ploeg van Ronny Hazewinkel won verdiend met 6-2 van koploper SIS Schoonmaak uit Den Haag.

Halverwege was de wedstrijd nog in evenwicht, maar in het tweede deel sloegen Murat Naci Coklu en Johan Loncelle toe en zorgden voor een jubelstemming in Lochem. “Dit hadden we aan het begin van de competitie echt niet verwacht. Handhaven en misschien een plaats in de middenmoot dat was ons doel, maar dit is echt een pluim voor mijn spelers”, aldus de captain na afloop.

De enige verliespartij kwam deze middag op naam van Frans van Schaik die zijn meerdere moest erkennen in Jeffrey Jorissen. De Amsterdammer verloor met 33-40 in 34 beurten. Op de andere tafel was Stefan Galla met 40-34 in 33 beurten te sterk voor Jean van Erp. Coklu won afgetekend met 40-16 in 21 beurten van Glenn Hofman en in een mooie spannende partij trok Loncelle tegen Raimond Burgman met 40-35 in 26 beurten aan het langste eind middels een slotserie van acht caramboles.

In Haarlo daarentegen was de stemming ondanks de remise tegen STZ Zundert minder uitbundig. De ploeg van Dinand Prinsen had voorafgaande aan deze wedstrijd nog een kleine lans om de play-off te halen, maar dan moest er minimaal gewonnen worden, “maar dat zat er gewoon niet in. Mijn beide Belgische spelers wonnen wel, maar daar stond verlies tegenover van Dick Jaspers en Anno de Kleine. Zondag moeten we zelf winnen en dan moet STZ verliezen alleen dan hebben we ons geplaatst, maar dat zie ik één twee drie niet gebeuren”.

Eddy Leppens versloeg in zestien beurten zijn landgenoot Peter Ceulemans met 40-16 en Jef Philipoom was met 40-28 in 33 beurten te sterk voor Barry van Beers. Jaspers verloor met 24-40 in 19 beurten van Roland Forthomme die bij de stand 16-16 een serie produceerde van veertien caramboles. De Kleine trok met 33-40 na 28 beurten tegen Rick van Beers aan het kortste eind.

Zondag speelt BC Bousema in Hoeven tegen L&B Ledermode, die zich ook wist te plaatsen dankzij een 2-6 overwinning bij ‘t hartje van Wanrooy en HCR Prinsen sluit de competitie af met een wedstrijd in Den Haag tegen SIS Schoonmaak.

Foto’s: Jaap Gönning/Paul Brekelmans.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer