Benauwde overwinning FC Twente op Telstar

Na twee nederlagen op rij, tegen RKC Waalwijk uit en FC Dordrecht thuis, boekte FC Twente vrijdagavond een benauwde 1-0 overwinning op het sterke en stugge Telstar. Het enige doelpunt kwam op naam van Rafik Zekhnini die een door Aito opgezette aanval doeltreffend afrondde.

Kort daarna beoordeelde Joëll Drommel een terugspeelbal niet goed en wist niets anders te doen dan de bal met de hand te bespelen. Hij kreeg geel, wat ook best rood had kunnen zijn, maar de vrije schop op de rand van het doelgebied belandde tot opluchting van velen in het zijnet.

Ook in de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig. Telstar bleef bij vlagen gevaarlijk, maar ook Twente had mogelijkheden via Vuckic en Aitor. Een buitenspel doelpunt van Oosterwijk werd terecht door de soms wat warrig fluitende scheidsrechter Martens, hij gaf drie gele kaarten aan FC Twente en niet één aan Telstar, terecht afgekeurd. In blessure tijd leek het toch nog mis te gaan voor de thuisclub maar een kopbal van Telstar werd door Drommel onschadelijk gemaakt.

De directe belagers van FC Twente, Sparta en GA Eagles komen pas zondag respectievelijk maandag in actie. De ploeg van Pusic speelt komende vrijdag in Amsterdam tegen Jong Ajax. FC Twente heeft nu nog aan twee overwinningen genoeg om kampioen te worden en weer terug terug te keren naar de eredivisie.

Foto’s: archief sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer