Bergentheim veel te sterk voor Mariënberg in de kanaalderby: 1-4

De route voor Mariënberg blijft ook na de 1-4 nederlaag tegen Bergentheim ongewijzigd: handhaving 3e klasse. Maar de weg er naar toe wordt wel na iedere nederlaag, elke week een stukje moeilijker, hobbeliger en vol met valkuilen. De nederlaag in de kanaalderby lag een beetje in de lijn der verwachting. Het elftal van trainer Bert Snippe reisde eigenlijk zonder zorgen af naar het Westerpark in Mariënberg. Onbedreigd op de tweede plek, the best of the rest, net een tweede periodetitel op zak en een volledige fitte- en schorsingsvrije selectie. Mariënberg miste gewoon teveel spelers om een sterke vuist te kunnen maken.

Wellicht gek gezegd, deze nederlaag was tevens ingecalculeerd. Door de winst van DES komt de gevarenzone, de 12e plek nu wel weer angstig dichtbij. Nog maar 1 punt. Echter de komende weken moet het verschil dan toch echt gemaakt worden. Met wedstrijden tegen Kloosterhaar, Juliana’32, Voorwaarts, OZC en Blauw Wit moeten er voldoende punten gepakt worden om aan het eind van de rit boven de veilige streep te staan.

Ronnie Hakkers opende na 13 minuten de score op het Westerpark. Hij profiteerde van halfslachtig ingrijpen van de thuisploeg. Aan inzet geen gebrek bij de Mariënbergers maar wel aan het feit dat er niet altijd adequaat werd ingegrepen. Dat was trouwens in de 23e minuut ook een beetje het geval aan de kant van Banthum toen Kevin Bolks de gelijkmaker binnenschoot. Hij was zo’n beetje de enige die wel oplette bij een cornerbal, 1-1. Toch gingen de bezoekers rusten met een voorsprong. Mariënberg was aan het goochelen rondom de eigen zestien, een hakballetje werd genadeloos afgestraft door Martijn Pouwels die via binnenkant paal de 1-2 noteerde. Hierna lag doelman Rolf Timmer de 2-2 van Rolf Hofsink in de weg, die had gewoon binnen geschoten moeten worden.

In de tweede helft kwam Bergentheim vervolgens weer goedkoop aan een grotere voorsprong. Een voorzet werd onbedoeld het eigen doel in gegleden door Dennis van der Veen. Gek genoeg bleef het kleine kansjes regenen aan de kant van Mariënberg maar vrouwe Fortuna zat duidelijk niet op het vinkentouw bij de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog. Het slotakkoord was net als de openingszet voor Ronnie Hakkers, hij tikte simpel de uiteindelijke 1-4 eindstand binnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer